Pre Neapol je odveta s Portom ako finále

Gonzalo Higuaín bude opäť v útoku Neapola.
Gonzalo Higuaín bude opäť v útoku Neapola. (Autor: TASR)
TASR|19. mar 2014 o 10:56

SSC Neapol so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom chce postúpiť v Európskej lige čo najďalej.

BRATISLAVA. Taliansky futbalový klub SSC Neapol vstupuje do štvrtkovej osemfinálovej odvety Európskej ligy UEFA s prehrou 0:1, ktorú minulý týždeň utrpel na ihrisku FC Porto. Tím slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka však môže počítať s frenetickou podporou svojich fanúšikov a nič iné ako postup do štvrťfinále si nepripúšťa.

"Pre nás bude zápas s Portom ako finále. Ideme do neho sebavedomí, povzbudení ligovým víťazstvom nad FC Turín. Nie je ľahké účinkovať v európskom pohári a v lige súčasne, hrať každý tretí deň zápas. Ale naším cieľom je postúpiť v Európskej lige čo najďalej," vyhlásil kouč Neapola Rafael Benitez v rozhovore pre uefa.com.

Salzburg hrá s Bazilejom

Red Bull Salzburg prešiel skupinovou fázou bez straty bodu a v 16-finále si dvakrát hladko poradil s Ajaxom Amsterdam. Rakúsky tím s Dušanom Šventom na poste ľavého obrancu sa v prvom zápase osemfinálovej fázy predstavil v Bazileji.

Diváci gól na štadióne sv. Jakuba nevideli a pred odvetou sú šance oboch tímov na postup otvorené. Valencia zvíťazila v prvom meraní síl v Sofii nad bulharským majstrom Ludogorcom Razgrad 3:0, odveta by mala byť pre španielsky tím formalitou.

Český šampión Viktoria Plzeň po 16-finálovom vyradení Šachtaru Doneck narazil na ďalší favorizovaný tím. V Lyone viedol, no v ďalšom priebehu duelu na Stade Gerland štyrikrát inkasoval. Po výsledku 1:4 sú šance Plzne zmrazené na minimum, no mužstvo sa chce pokúsiť o zázrak.

"Z prvého zápasu si môžeme vziať dobrý začiatok, keď sme sa ujali vedenia a mali ďalšie dve šance. Do druhého polčasu sme mohli ísť s väčším náskokom, čo sa nakoniec nepodarilo. Presvedčili sme sa, že akonáhle sa hráči Lyonu dostanú do koncovky, sú nekompromisní. Tomu by sme sa chceli vyhnúť. Nechceme súpera púšťať do brejkov, musíme ich napádať tak, ako sa nám to darilo v prvom polčase v Lyone," povedal stopér Václav Procházka pre klubový web a prezradil recept na úspech.

"Skúsime na Lyon vyletieť, dať prvý gól a s podporou našich skvelých fanúšikov sa snažiť zápas čo najlepšie zvládnuť."

V Seville sa hrá derby

V prvom sevillskom derby bol úspešnejší Betis, ktorý vyhral na pôde domáceho FC 2:0. Zaujímavú osemfinálovú dvojicu vytvoril taliansky majster a líder Serie A Juventus Turín, ktorý v prvom zápase doma iba remizoval s toskánskym rivalom Fiorentinou 1:1, odveta tak bude otvorenou záležitosťou.

Benfica Lisabon zvíťazila na White Hart Lane nad domácim Tottenhamom Hotspur 3:1 a výrazne sa priblížila k postupu. Dvakrát sa gólovo presadil brazílsky stopér a kapitán Benficy Luisao.

Žreb štvrťfinále EL sa uskutoční v piatok 21. marca o 13.30 SEČ v Nyone, zápasy v tejto fáze sú naplánované na 3. a 10. apríla (odvety). Finále EL sa uskutoční v stredu 14. mája v Turíne na štadióne Juventusu. Úradujúcim víťazom európskej pohárovej súťaže číslo dva je Chelsea Londýn, ktorá však účinkuje vo štvrťfinále Ligy majstrov.

Program zápasov osemfinále Európskej ligy

18.00 Anži Machačkala - AZ Alkmaar /prvý zápas 0:1, rozhoduje Craig Thomson (Škót.)/, 19.00 ACF Fiorentina - Juventus Turín /1:1, Howard Webb (Angl.)/, 19.00 Benfica Lisabon - Tottenham Hotspur /3:1, Damir Skomina (Slov.)/, 19.00 FC Valencia - Ludogorec Razgrad /3:0, Tasos Sidiropoulos (Gr.)/, 19.00 Viktoria Plzeň - Olympique Lyon /1:4, Szymon Marciniak (Poľ.)/, 21.05 Betis Sevilla - FC Sevilla /2:0, Pedro Proenca (Port.)/, 21.05 Red Bull Salzburg - FC Bazilej /0:0, Manuel Gräfe (Nem.)/, 21.05 SSC Neapol - FC Porto /0:1, Martin Atkinson (Angl.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Pre Neapol je odveta s Portom ako finále