Pre Grajciara sa sezóna skončila nešťastnou päťminútovkou

SITA|17. máj 2011 o 12:45

Gól Petra Grajciara nestačil Konyasporu na udržanie v tureckej prvej lige.

KONYA. Už dlhšie istý zostupujúci klub do druhej najvyššej tureckej futbalovej súťaže Konyaspor remizoval vo svojom poslednom domácom stretnutí v Süper Lig 2010/2011 so Sivassporom 1:1, za "zeleno-bielych" sa opäť gólovo presadil slovenský reprezentant Peter Grajciar.

"V 57. min potiahol pravý záložník loptu po svojej strane, po zemi prihral na hranicu šestnástky, kde som si ju dobre prebral do protipohybu súpera. Následne som vystrelil zhruba z jedenástich metrov, po mojom prízemnom pokuse síce brankár naťahoval ľavú nohu, ale nedokázal včas zareagovať," opísal Grajciar svoj gólový moment pre agentúru SITA.

"V 94. min sme nešťastne inkasovali. Všetci už čakali na záverečný hvizd, keď rozhodca odpískal faul v prospech hostí, asi zo 40 metrov priletel center pred našu bránku a stopér si zrazil loptu do vlastnej siete. Mrzí nás to, s divákmi sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom a aj takto sa im poďakovať za podporu aj napriek neúspešnej sezóne."

Konyaspor čaká derniéra v elitnej súťaži na pôde Galatasarayu. "Súper to nie je jednoduchý, ale veríme, že tento duel pre nás dopadne dobre. Nechceme si spraviť hanbu, ideálne by bolo dosiahnuť nejaký pekný výsledok pre našich priaznivcov. Neprezentujeme sa zlým futbalom, ale chýba nám zrejme kúsok šťastia," uviedol 27-ročný rodák zo Zvolena, ktorý však ale v Istanbule hrať nebude: "Mám štyri žlté karty a nemôžem nastúpiť. Dá sa povedať, že sezóna sa pre mňa skončila kartou v 89. min a gólom v 94. min, bola to nešťastná záverečná päťminútovka."

Bývalý hráč Zvolena, Nitry a Slavie Praha, ktorý sa Konyasporu upísal v lete 2010 na tri roky, si premiérovú sezónu v Turecku pochvaľuje a chcel by zotrvať v krajine polmesiaca. "Podarilo sa mi dať osem gólov a prihrať na ďalšie štyri, na prvý rok to nie je zlá bilancia. Chcel by som zostať v Turecku, táto liga má svoju kvalitu. Na futbal tu chodí veľa ľudí, atmosféra na štadiónoch je výborná a páči sa tu aj mojim najbližším. Myslím si, že som si vybudoval dobré meno, mohol by to byť pre mňa odrazový mostík, ak by však aj neprišla iná ponuka, nemám problém zostať v Konyi," uzavrel Peter Grajciar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pre Grajciara sa sezóna skončila nešťastnou päťminútovkou