Pre Brabca bude faul na Tumidalského možno znamenať koniec kariéry

TASR|19. nov 2008 o 11:03

Za hrubý faul na prešovského hádzanára Petra Tumidalského bude opora pražskej Dukly Petr Brabec tvrdo pykať. Disciplinárka ...

PRAHA. Za hrubý faul na prešovského hádzanára Petra Tumidalského bude opora pražskej Dukly Petr Brabec tvrdo pykať. Disciplinárka Českého zväzu hádzanej mu za úder do tváre spojky Tatrana naparila sedemmesačný dištanc, ktorý pre skúseného 32-ročného hráča nemusí znamenať len koniec sezóny, ale aj ukončenie kariéry.

Tumidalský po októbrovom zápase českej extraligy, v ktorej už druhú sezónu účinkuje aj slovenský šampión, skončil so zlomeninou lícnej kosti. Dôležitý článok prešovskej hry, ktorý by už v sobotu mal pomôcť Tatranu v rozlúčkovom zápase základnej D-skupiny Ligy majstrov v Kodani, si aj naďalej stojí za tým, že Brabec ho udrel úmyselne.

"V hádzanej som už schytal zopár riadnych úderov, ale niečo takéto som ešte nezažil. Som presvedčený, že to nebola náhoda a videlo to ďalších 1500 ľudí," povedal v stredu pre TASR Tumidalský a pokračoval: "Mrzí ma, že Brabec nehral aj v útoku a skrýva sa iba v obrane. Každý vie byť taký frajer a rozdávať údery v obrane. Namiesto toho, aby si prišiel aj on po nejakú ranu do útoku, odchádza na lavičku a tam potom vykrikuje."

Brabec sa však v českých médiách bránil: "Narazil do mňa hlavou, bolo to nedopatrenie. Ani som nedostal žltú kartu," citoval ho portál idnes.cz. "Nemyslím, že to bol úmyselný faul, ale všetko sa skončilo zranením ich hráča. A to je zlé," povedal ďalší hráč Dukly Daniel Čurda a dodal: "Petr si to zavinil sám, musí niesť následky."

Český denník pasuje Brabca za jedného z najtvrdších a najzákernejších hráčov domácej súťaže. V minulosti mal už konflikt aj so slovenským trénerom Ivanom Hargašom, ktorý počas pôsobenia v Zubří na pivota dokonca podal aj trestné oznámenie. "Škoda, že sa to vtedy zamietlo pod koberec, nemuselo sa to skončiť takým zranením. Podobný trest mal Brabec dostať už vtedy, keď ma v zápase lakťom zrazil pri postrannej čiare, no Dukla bola vtedy funkcionársky veľmi silná a nakoniec som ja vyznel skoro tak, že som si celé vymyslel. Súčasný trest však kvitujem a myslím si, že takto treba bojovať proti výtržníkom na palubovke," komentoval ostrieľaný slovenský kouč.

Brabec nevylúčil, že verdikt disciplinárky môže znamenať aj koniec jeho kariéry, vedenie klubu však už po uplynutí polovici trestu s najväčšou pravdepodobnosťou požiada o odpustenie jeho zvyšku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Pre Brabca bude faul na Tumidalského možno znamenať koniec kariéry