Austrálsky reprezentant spoznal svoj trest za nákup kokaínu na OH v Paríži

Tom Craig (v strede)
Tom Craig (v strede) (Autor: REUTERS)
REUTERS|11. sep 2024 o 16:21

Dvadsaťdeväťročný hráč odohral za národný tím viac ako 100 zápasov.

BRATISLAVA. Austrálsky reprezentant v pozemnom hokeji Tom Craig dostal zákaz činnosti na 12 mesiacov s podmienečným odkladom na šesť mesiacov po tom, ako ho v Paríži zatkli za nákup kokaínu počas hier.

Riadiaci orgán Hockey Australia (HA) uviedol, že Craigov zákaz po vyšetrovaní jeho zatknutia minulý mesiac sa začal uplatňovať v pondelok.

„Šesť mesiacov z tohto zákazu činnosti si odpyká v plnej výške, pričom zvyšných šesť mesiacov bude úplne pozastavených, pod podmienkou splnenia požiadaviek na správanie,“ uviedla HA vo vyhlásení.

Okrem toho musí Craig absolvovať povinné školenia a vzdelávacie programy, uviedol riadiaci orgán.

Hoci má zákaz účasti na súťažiach, HA uviedla, že Craig bude naďalej oprávnený na výber do národného tímu na rok 2025, ktorý by mal byť oznámený koncom roka.

Craig sa ospravedlnil svojej rodine a spoluhráčom po tom, ako ho v Paríži prepustili z policajnej väzby s varovaním a okamžite sa odsťahoval z olympijskej dediny športovcov.

Dvadsaťdeväťročný hráč odohral za Austráliu viac ako 100 zápasov a bol členom tímu, ktorý získal striebro na olympijských hrách v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Austrálsky reprezentant spoznal svoj trest za nákup kokaínu na OH v Paríži