Porto pripomenulo Monaku finálovú prehru z roku 2004

Na snímke hráč Porta Vincent Aboubakar oslavuje svoj gól proti Monaku.
Na snímke hráč Porta Vincent Aboubakar oslavuje svoj gól proti Monaku. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2017 o 09:34

Porto opäť zvíťazilo nad Monakom 3:0.

MONAKO. V utorňajšej repríze finálového stretnutia futbalovej Ligy majstrov z roku 2004 medzi AS Monako a FC Porto sa zrodil navlas rovnaký výsledok ako pred 13 rokmi v nemeckom Gelsenkirchene.

Porto opäť zvíťazilo rozdielom triedy 3:0 a získali prvé tri body do tabuľky G-skupiny. Tú vedie zatiaľ stopercentný Besiktas Istanbul.

Najvyššia domáca prehra v Lige majstrov

Monako má na konte jeden bod, rovnako ako nemecký zástupca RB Lipsko.

"Po prehre v úvodnom zápase s Besiktasom (1:3) sme chceli zareagovať presne takýmto spôsobom a sme radi, že sme vyhrali. Dodržali sme to, čo od nás žiadal náš trénera.

Boli sme pevní vzadu, vytvorili si šance a dokázali skórovať. Výkon z Monaka nám dodal veľkú sebadôveru," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) dvojgólový hrdina zápasu, Kamerunčan Vincent Aboubakar.

Strelec víťazného finálového zásahu na tohtoročnom APN v Gabone mal z gólov veľkú radosť, no priznal, že mal šťastie.

"Niekedy to tak býva. Pri prvom góle predviedol domáci brankár rýchle reflexy, ale nakoniec som loptu prepasíroval za jeho chrbát," doplnil 25-ročný rodák z Yaoundé.

Monačania utrpeli najvyššiu domácu prehru v Lige majstrov.

Glik: Táto prehra veľmi bolí

"Postup zo skupiny naďalej zostáva naším cieľom. K dispozícii ešte máme štyri zápasy, v ktorých musíme pozbierať čo najviac bodov. Porťania boli lepší ako my, boli agresívnejší a dominovali takmer v každom osobnom súboji," povedal monacký tréner Leonardo Jardim.

Boli sme príliš čitateľní a nevedeli sme na súpera nájsť iný recept.


Fabinho, hráč Monaka

"Táto prehra veľmi bolí. Inkasovali sme tri góly, ktorým sa dalo zabrániť. Musíme naďalej tvrdo pracovať, aby sme sa v ďalších dueloch vyhli chybám, ktorých sme sa dnes dopustili. Už si nemôžeme dovoliť ďalšie zaváhanie," myslí si poľský stopér v službách Monaka Kamil Glik.

"Boli sme príliš čitateľní a nevedeli sme na súpera nájsť iný recept. Pri inkasovaných góloch sme neboli dostatočne organizovaní. Keď urobíte takéto chyby, zaplatíte za ne. Vieme, že sme teraz v náročnej situácii, ale stále sú pred nami ešte štyri zápasy.

Keď ich zvládneme, skončíme v hornej polovici tabuľky. Máme dobré mužstvo a veríme, že to dokážeme otočiť k lepšiemu," nadviazal brazílsky legionár Fabinho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Porto pripomenulo Monaku finálovú prehru z roku 2004