Spomínal na pôsobenie v MMA. Brock Lesnar: V UFC som asi mal dostať viac peňazí

Brock Lesnar.
Brock Lesnar. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|15. feb 2022 o 21:04

Legendárny bojovník prehovoril o pôsobení v UFC.

SASKATCHEWAN. Bol prvým bojovníkom v UFC, ktorý pútal pozornosť aj mimo bežných fanúšikov zmiešaných bojových umení. Meno Brock Lesnar je v Spojených štátoch pojmom.

Hoci od jeho posledného zápasu v americkej lige uplynulo už skoro šesť rokov, nikto nemôže spochybniť jeho prínos pre svetové MMA.

Aj keď mu debut nevyšiel, k titulovej šanci sa v UFC Lesnar dostal už treťom zápase. Jedna z najväčších hviezd ho vtedy získala nad legendárnym Randym Couturem.

Ako dnes spomína na pôsobenie v MMA? Aj o tom sa Lesnar rozpovedal v šou bývalého hráča amerického futbalu Pata McAfeeho.

Prehra s Mirom ho naštartovala za titulom UFC

Paradoxne to bola prehra s Frankom Mirom, ktorá Lesnara ešte viac namotivovala. A zbytok? To je dnes už história.

„Bol som na seba riadne nazlostený. To iba dodalo niektorým ľudom odvahu, aby mi vyhadzovali na oči, že niečo nedokážem. Milujem ich, naozaj mám rád týchto ľudí.

Mal som s UFC zmluvu iba na jeden zápas a vypýtal som si ďalší zápas, ktorý už vyšiel. Bojoval som s Heathom Herringom, Randym Couturem, a tak som získal opasok,“ opísal raketový štart v UFC rodák zo Severnej Dakoty.

V UFC sa sláve Lesnarovi vyrovnal asi len Ír Conor McGregor. To sa logicky prejavilo vo veľkých výplatných šekoch.

S odstupom času si však niekdajší úspešný univerzitný zápasník myslí, že mohol od vedenia UFC dostať viac peňazí.

„S Danom (Whiteom) je všetko v poriadku. Dostal som od neho dobrý balík peňazí. V UFC som ale asi mal dostať viac peňazí,“ uviedol.

S ktorým šéfom má lepší vzťah?

Úspešná kariéra profesionálneho wrestlera a bojovníka MMA Lesnara stavia do zaujímavej pozície.

44-ročný bojovník totiž ako jeden z mála pracoval pod azda dvoma najlepšími zástupcami v športovo-zábavnom biznise.

A to s Danom Whiteom (hlavný predstaviteľ UFC) a Vinceom McMahonom (Majiteľ a promotér WWE).

„Vážne nemôžem porovnať týchto dvoch chlapíkov. Ak mám byť úprimný, môj vzťah s Vinceom (McMahonom) je o dosť odlišný od Danu (Whitea). S Vinceom sme si toho cez posledných dvadsať rokov poriadne veľa preskákali, bolo to riadne turbulentné.

Jednanie s Danom je úplne iné. Vincea som stretol, keď som bol mladší, bral som ho skôr ako môjho otca. Naučil som sa od neho veľa vecí, čo mi pomohlo vyjednávať s Danom.“

V dnešnej dobe už podľa vlastných slov turnaje americkej organizácie MMA už veľmi nesleduje.

„Nepozerám mnoho zápasov, pretože je toho tak veľa, že je to ťažké sledovať. Prial by som si, aby Dana niektoré veci urobil inak, a trocha počkal s niektorými bojovníkmi, než na nich začne stavať organizáciu. Potom na nich môžeš zarobiť ešte viac,“ ponúkol radu prezidentovi UFC Lesnar.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Spomínal na pôsobenie v MMA. Brock Lesnar: V UFC som asi mal dostať viac peňazí