Šialené zranenie. Chybná klietka bojovníkovi takmer rozpolila hlavu

Hunter Boone sa nešťastne zranil.
Hunter Boone sa nešťastne zranil. (Zdroj: mymmanews.com)
SvetMMA|15. feb 2022 o 11:25

Nepríjemný incident sa odohral počas tohto víkendu.

SHAWNEE. Zatiaľ čo väčšina fanúšikov MMA sledovala zápas o titul UFC v strednej váhe, ktorý bol hlavným ťahákom turnaja UFC 271 v Houstone, asi 700 kilometrov severne odtiaľ, v mestečku Shawnee v Oklahome, sa konalo menšie regionálne podujatie .

Organizácia Martial Combat League práve hostila svoj tretí turnaj MCL 3 v aréne FireLake, keď sa amatérsky bojovník krátko po začiatku súboja vážne zranil.

Zranenie, ku ktorému došlo, nebolo spôsobené úderom päsťou, kopom alebo iným spôsobom typickým pre bojové športy, ale klietkou, o ktorú si zápasník udrel hlavu.

Správu ako prvý priniesol portál MyMMANews.com, ktorý bol po incidente v kontakte s Hunterom Booneom, bojovníkom, ktorému chybná klietka spôsobila obrovskú tržnú ranu na hlave.

K zraneniu malo dôjsť v úvodných sekundách Booneovho súboja s Jordanom Brownom. Podľa prítomných vzal Brown takedownom Boonea na zem, pričom Booneova hlava narazila na dvierka klietky.

Tento náraz spôsobil masívnu trhlinu (VAROVANIE: Fotografia v odkaze je len pre silné žalúdky) na temene hlavy, ktorá si vyžiadala až 17 svoriek na uzavretie rany.

Organizácia chybu nepriznáva

Martial Combat League, ktorá akciu zastrešovala, publikovala svoje vyjadrenie prostredníctvom facebookovej stránky.

"Chápeme a oceňujeme obavy každého z toho, čo sa stalo, a naše srdcia sú s osobou, ktorá bola pri tomto incidente zranená. Keď sa to stalo, boli sme v rovnakom šoku ako ktokoľvek iný. Našu klietku sme zostavili rovnako, ako pri každej z našich predchádzajúcich akcií."

Organizácia tvrdí, že povoľovacia komisia podujatia pred turnajom klietku skontrolovala a na žiadne problémy pritom neprišla.

"Došlo k veľmi nešťastnej udalosti, ktorá sa udiala počas takedownu pri dverách našej klietky. Ako k zraneniu došlo, stále nie je určené a neexistuje jasný náznak toho, ako alebo prečo k tomuto zraneniu došlo.

Po vyčistení bola klietka opäť plne skontrolovaná viacerými osobami z komisie a posúdená za vhodnú na pokračovanie. Nemáme odpoveď na to, prečo k tomuto zraneniu došlo a jednotlivca, ktorý toto zranenie utrpel, je nám nepochybne veľmi ľúto.

Každý, kto sa niekedy zúčastnil našich turnajov ako fanúšik alebo športovec vie, aké úsilie vynakladáme na produkciu špičkových podujatí pre bojovníkov, aby predviedli svoje schopnosti. Nikdy by sme vedome neuviedli šou, ak by existovali nejaké pochybnosti o tom, či sú športovci súťažiaci pod našou organizáciu plne chránení alebo nie.

A opäť, naše srdcia, myšlienky a modlitby sú s bojovníkom, ktorému sa prihodil tento incident."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Šialené zranenie. Chybná klietka bojovníkovi takmer rozpolila hlavu