Popradský finiš na zvolenskom ľade prišiel neskoro

Matúš Paločko (v bielom) dal prvý gól Popradu.
Matúš Paločko (v bielom) dal prvý gól Popradu. (Autor: ilustračné - TASR)
TASR|15. sep 2019 o 18:41

Po prehre 2:3 sú kamzíci stále bez bodu.

ZVOLEN. Ani v druhom kole hokejovej Tipsort ligy sa nedočkali hráči HK Poprad bodov.

Vo Zvolene v polovici zápasu prehrávali už 0:3 a hoci v záverečnej tretine skorigovali, k vyrovnaniu sa už nedostali.

Prvá polovica zápasu sa nevydarila

Zvolenčania začali duel aktívne, mali prevahu a vytvárali si šance. Prvú nevyužil Mráz bekhendom zblízka a ďalšie dve Bonis; v oboch prípadoch bol Vošvrda proti.

Kapituloval až v 9. minúte, keď sa pred ním presadil Marco Halama po šikovnej prihrávke Thompsona.

Hostia nevyužili dve presilovky, v hre štyroch proti trom mal príležitosť Paukovček a dobre zasiahol Tomek.

V 13. minúte mali početnú výhodu domáci a využili ju. Z pravého kruhu pálil k bližšej žrdi do vinkla parádne Halama 2:0.

Pred prestávkou mohol pridať tretí gól ešte Švarný, ale jeho prudkú strelu zneškodnil lapačkou Vošvrda.

V strednom dejstve neposlal puk do úplne odkrytej bránky domáci Trotter.

Popradčania nevyužívali presilovky, neznížili ani z protiútoku, keď na výbornom Tomekovi stroskotali Kondrlík a z dorážky Bjalončík.

Pykali za to v polovici stretnutia, keď po prihrávke Bonisa zakončoval v medzikruží švihom voľný McPherson na 3:0.

Zvolenčania boli v laufe, ďalšie príležitosti mali Kelemen, Hansen i Špirko, avšak nepresadili sa a postupom času sa tak dostali k slovu aj Podtatranci.

Bjalončík neprekonal Tomeka z jedného metra a nepodarilo sa to v presilovke ani Takáčovi, ktorý vyslal prudkú strelu spoza kruhu.

Vyrovnať sa už nepodarilo

Na prelome druhej a tretej tretiny hostia nevyužili dlhú presilovku piatich proti trom a to bolo kľúčové, pretože pri rovnakom počte hráčov na ľade mali domáci prevahu.

Veľkú šancu nevyužil Lowney, i keď bol pri nej faulovaný.

Hosťom sa napokon podarilo prepasírovať puk v trme-vrme pred bránkou do nej za Tomeka, konkrétne Matúš Paločko v 53. minúte 3:1.

V závere hokejisti spod Tatier hrali znovu v početnej výhode a hoci ju nevyužili, hneď po nej sa im podarilo znížiť na rozdiel gólu, keď sa z dorážky presadil Zagrapan 3:2.

Posledné sekundy boli dramatické, Popradčania hrali minútu bez brankára v šestici, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Veľmi dobre sme začali, v prvej tretine sme si vytvorili šance a dali sme dva góly. Potom som hráčom vravel, aby nefaulovali, že presilovkami dostaneme Poprad na koňa, to sa aj stalo. Mali sme veľmi veľa vylúčení. S tým nie som spokojný, hoci sme oslabenia zvládli dobre a podržal nás viackrát i brankár Tomek. Ďakujem však chalanom za víťazstvo a za zisk prvých troch bodov."

František Štolc, tréner Popradu: "My sme tento zápas začali hrať až od druhej tretiny. Prvú tretinu sme vo Zvolene akoby vôbec neboli. Ak chceme uspieť, musíme využívať presilovky, hlavne ak hráme v piatich proti trom. To sa však nestalo. Ak neuspejeme v toľkých početných výhodách, nemôžeme pomýšľať na to, aby sme si odniesli zo Zvolena nejaké body. Málo sme v presilovkách strieľali, tam bol najväčší kameň úrazu."

Štatistika

HKM Zvolen - HK Poprad 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Góly: 9. Halama (Thompson, Švarný), 13. Halama (Corrin, Thompson), 30. McPherson (Bonis, Trotter) - 53. Matúš Paločko, 57. Zagrapan (Fabian).

Rozhodovali: Fridrich (SR), Juhász (Maď.) Rojík(SR), Soltész (Maď.),, vylúčení: na 2 min. 12:6, navyše: Thompson (Zvolen) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1 618 divákov.

Zvolen: T. Tomek - Lowney, Švarný, Corrin, Roman, Drgoň, Maier,Fatul - Hansen, Špirko, Preisinger - McPherson, Trotter, Bonis - Kelemen, M. Halama, Handlovský - Thompson, Mráz, S. Petráš.

Poprad: Vošvrda - Fabian, L. Kozák, Ulrych, Kramár, Ťavoda,Erving - P. Svitana, Paukovček, Štrauch - Matúš Paločko, Zagrapan, S.Takáč - Leclerc, Mlynarovič, Karterud - Matej Paločko, Bjalončík,Kundrlík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradský finiš na zvolenskom ľade prišiel neskoro