Pomstila sa. Serena jednu Nemku porazila a druhej rekord vyrovnala

Serena sa na Centrálnom kurte cíti ako doma.
Serena sa na Centrálnom kurte cíti ako doma. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|9. júl 2016 o 19:09

Serena Williamsová porazila Nemku Angelique Kerberovú vo finále Wimbledonu a získala 22. grandslamový titul.

WIMBLEDON. Keď v lete minulého roku úradujúca americká tenisová jednotka získala titul vo Wimbledone, od vyrovnania rekordu legendárnej Steffi Grafovej ju delila iba jedna grandslamová trofej.

Následne však nezvládla US Open, tohtoročné Australian Open a ani French Open a začali sa ozývať hlasy, že Grafovej rekord je pre Williamsovú zakliaty.

Pomsta za Australian Open

Stalo sa prvýkrát po dekáde, aby sa dve hráčky stretli dvakrát v jednom roku vo finále grandslamu. V roku 2006 to boli Justin Heninová a Amelie Mauresmová. V oboch prípadoch bola úspešnejšia druhá menovaná.

Ženské finále Wimbledon 2016 : fotogaléria

9.7.2016

V Melbourne začiatkom roka prekvapujúco triumfovala Angelique Kerberová, ktorá vyhrala v troch setoch.

Vo finále Wimbledonu nehrala horšie, Serena však predvádzala úplne iný tenis než v Austrálii.

Nemka skvelo bránila, Američanka hrala agresívny, útočný tenis. V kľúčových momentoch zabrala, svojej súperke za celý zápas dovolila iba jednu brejkbalovú príležitosť. Odvrátila ju s podobným prehľadom, s akým hrala celý zápas – dvomi esami.

Serena ovládla Wimbledon už siedmykrát.
Serena ovládla Wimbledon už siedmykrát. (Autor: SITA/AP)

„Vždy hrám rada proti Angelique. Je to skvelá hráčka a úžasná osoba, ktorá sa za každých okolností usmieva. Ďakujem ti za to, aká si,“ povedala podľa Guardian po zápase Williamsová.

Američanka dala trinásť es, zaznamenala 37 víťazných úderov a získala až 88 percent bodov po prvom podaní. Svoju súperku celý zápas tlačila.

"Každý jeden bod som si musel tvrdo vybojovať, nič som nedostala zadarmo. Po tom, ako skvele Angelique hrala na Australian Open, som vedela, že musím byť pokojnejšia a predviesť to najlepšie, čo viem. To sa mi snáď aj podarilo," povedala na pozápasovej tlačovej konferencii 34-ročná americká tenistka.

Tú na tribúne sledovalo niekoľko známych osobností, okrem iných aj jej veľkí fanúšikovia Jay Z a Beyoncé.

Jednu porazila, druhej rekord vyrovnala

Serena Williamsová získala siedmy wimbledonský titul v deviatom finále. Bol to taktiež už jej dvadsiaty druhý grandslamový titul, čím vyrovnala rekord Open éry, ktorý doteraz držala legendárna Nemka Steffi Grafová.

„Musela som na to myslieť celý zápas. Bola som pod miernym tlakom, lebo som tento rok mala už dve možnosti a vždy som prehrala proti skvelým súperkám. O to viac si užívam číslo 22 teraz,“ radovala sa po zápase Williamsová.

Keď sa spýtali jej staršej sestry Venus, čo si myslí o vyrovnaní Grafovej rekordu, len stroho a s úsmevom odpovedala: „Čo k tomu dodať?“

„Bolo mi cťou hrať na tomto krásnom kurte proti najlepšej hráčke na svete. Ja som tento zápas neprehrala, to Serena ho vyhrala“ vyhlásila Kerberová na pozápasovej tlačovej konferencii.

Dvadsaťosemročná Nemka sa po neúspešnom finále dostane pred Poľku Radwanskú aj Španielku Muguruzovú na druhé miesto ženského tenisového rebríčka. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Pomstila sa. Serena jednu Nemku porazila a druhej rekord vyrovnala