Rakúšania zatkli aj Kazacha Poltoranina, dvojnásobného medailistu z MS

Poltoranin v cieli.
Poltoranin v cieli. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. feb 2019 o 10:19

Športovca bude obhajovať federácia.

ASTANA. Kazašský olympijský výbor vo štvrtok potvrdil, že Alexej Poltoranin je medzi päticou bežcov na lyžiach, ktorých zatkla rakúska polícia v súvislosti s najnovším dopingovým prípadom.

"Nášho športovca budeme obhajovať," vyhlásila hovorkyňa Kazašskej federácie bežeckého lyžovania Samal Nauryzovová a dodala, že čakajú na dôkazy o jeho dopingových prehreškoch.

Rakúske úrady vzali do väzby dvoch rakúskych, dvoch estónskych a jedného kazašského športovca v stredu priamo na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde. V spolupráci s nemeckou políciu zatkli aj ďalších štyroch ľudí.

Dvojnásobný bronzový medailista z MS Poltoranin sa mal spolu s domácim Maxom Haukem a Estóncami Karelom Tammjarvom a Andreasom Veerpaluom pôvodne predstaviť v stredajších pretekoch na 15 km klasicky, no do tých už nezasiahli.

Druhý zatknutý Rakúšan bol Dominik Baldauf, ktorý spolu s Haukem obsadil v nedeľňajšom tímovom šprinte 6. miesto. Oboch lyžiarov zamestnáva rakúska polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Rakúšania zatkli aj Kazacha Poltoranina, dvojnásobného medailistu z MS