Poliaci neveria, že zorganizujú ME 2012

SITA|25. jún 2008 o 18:48

VARŠAVA 25. júna (SITA, AFP) - Viac ako tri štvrtiny obyvateľov Poľska si myslí, že ich krajina nie je pripravená usporiadať spoločne s Ukrajinou majstrovstvá Európy vo futbale v roku 2012. Táto skutočnosť ...

VARŠAVA 25. júna (SITA, AFP) - Viac ako tri štvrtiny obyvateľov Poľska si myslí, že ich krajina nie je pripravená usporiadať spoločne s Ukrajinou majstrovstvá Európy vo futbale v roku 2012. Táto skutočnosť vyšla na povrch v stredu prostredníctvom prieskumu, o ktorý sa postaral miestny inštitút CBOS na vzorke 1116 respondentov v dňoch 9 - 12. mája 2008. Päťdesiatdeväť percent opýtaných prezradilo, že Poľsko bude mať so záverečným turnajom finančné problémy. Ešte o osemnásť percent viac Poliakov si myslí, že problémové budú termíny na dokončenie futbalových štadiónov. Na krízovú situáciu v Poľsku sa príde už na budúci týždeň pozrieť šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini.

O tom, že kontinentálny futbalový šampionát sa uskutoční práve v Poľsku a Ukrajine, sa rozhodlo v apríli 2007, keď dvojica geografických "susedov" Slovenska uspela v boji proti spoločnej kandidatúre Chorvátska a Maďarska a samostatnej ponuke Talianska.


Nachádzate sa tu:
Domov