Polášek si o ďalší grandslamový titul nezahrá. Tesne prehral v semifinále

Filip Polášek.
Filip Polášek. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. sep 2021 o 21:33 (aktualizované 10. sep 2021 o 10:10)

Zápas mal tri sety.

US Open 2021

muži - štvorhra - semifinále:

Jamie Murray, Bruno Soares (V. Brit./Braz.-7) - John Peers, Filip Polášek (Austr./SR-8) 6:3, 3:6, 6:4

NEW YORK. Slovenský tenista Filip Polášek s Austrálčanom Johon Peersom neuspeli v semifinále mužskej štvorhry na grandslamovom US Open. Ako turnajové osmičky prehrali so siedmym nasadeným britsko-brazílskym párom Jamie Murray, Bruno Soares 3:6, 6:3, 4:6.

Súpermi newyorských šampiónov z roku 2016 vo finále budú v piatok o 18.00 h štvorky turnaja - Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury.

Polášek a Peers hrali spolu prvý grandslam

Polášek nevyužil šancu zabojovať o druhý grandslamový titul. Vo februári triumfoval po boku Chorváta Ivana Dodiga na Australian Open v Melbourne po víťazstve nad Ramom a Salisburym.

Po Wimbledone sa s Dodigom rozišli a Polášek si našiel nového deblového partnera, s ktorým postúpil do grandslamovébo finále už pri štvrtom spoločnom turnajovom vystúpení.

Poláškovi s Peersom nevyšiel úvod stretnutia, keď slovenský deblový špecialista za stavu 1:1 po dvojchybe prišiel o servis.

Za stavu 5:3 Murray so Soaresom opäť súperov brejkli pri podaní Peersa a prvý set sa stal ich korisťou.

Britsko-brazílsky tandem bol na servise suverénny a výborne returnoval.

V druhom dejstve však prevzali taktovku zápasu Polášek s Peersom. V treťom i ôsmom geme zobrali súperom podanie a vynútili si tretí set. Polášek sa chytil na returne a bol najlepší hráč na kurte.

V rozhodujúcom sete však v tzv. Tildenovom geme za stavu 3:3 stratil podanie a Murray so Soaresom už dotiahli zápas do úspešného konca.

Polášek: Rozhodlo pár lôpt

"Semifinále bolo tesné, myslím si, že to bol dobrý zápas. Rozhodlo pár lôpt v treťom sete. Chalani ukázali svoju kvalitu a vyhrali zaslúžene. Gratulujem im a prajem veľa šťastia vo finále," citoval Poláška web STZ z rozhovoru pre Rádio Slovensko.

Po príchode na Slovensko čakajú Poláška reprezentačné povinnosti.

"Na Davis Cup som sa vždy tešil a aj teraz sa teším. Som rád, že sme s kapitánom Tiborom Tóthom našli spoločnú reč. Verím, že to bude stretnutie, ktoré vyhráme my, bez ohľadu na to, kto tie potrebné tri body získa. Hlavne aby sme na konci oslavovali my," dodal.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Polášek s Peersom sú veľmi nebezpeční, čo potvrdili v druhom sete, v ktorom sa rozohrali k výbornému výkonu. V treťom dejstve to bolo o pár loptičkách.

Veľmi ma teší, že sa nám po obnovení spolupráce s Brunom takto darí," uviedol v prvom pozápasovom interview brat Andyho Murrayho - trojnásobného grandslamového šampióna v singli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek si o ďalší grandslamový titul nezahrá. Tesne prehral v semifinále