Slobodu si užije len päť hodín. Dúfam, že stihnem pôrod, vraví Polášek

Filip Polášek (v popredí) a Ivan Dodig.
Filip Polášek (v popredí) a Ivan Dodig. (Autor: TASR/AP)
Viktor Kiššimon|12. jan 2021 o 20:01

Slovenského tenistu čaká cesta do Austrálie.

BRATISLAVA. Slovenský tenisový deblista Filip Polášek prežíva opäť úspešný začiatok sezóny. Vlani ju odštartovali s Chorvátom Ivanom Dodigom finálovou účasťou v Adelaide a tento rok bojovali o titul v tureckej Antalyi.

Aj tentoraz im turnajový triumf tesne ušiel. Podľahli najvyššie nasadenej chorvátskej dvojici Nikola Mektič, Mate Pavič 2:6, 4:6.

„Súperi hrali výborne. Keďže sú Chorváti, často trénujú s Dodigom a dokonale nás poznajú, tak sme museli urobiť pár taktických zmien.

Museli sme vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a napríklad podávať do iných miest, ako sme zvyknutí. A niekedy sa nám naše veci nezišli. Napriek tomu som s našim vystúpením spokojný,“ povedal Polášek pre SME.

Povzbudilo ich štvrťfinále

Vo finále pritom vôbec nemuseli byť, pretože vo štvrťfinále proti fínskemu páru Heliovaara, Ruusuvuori čelili dvom mečbalom.

„Za túto výhru som veľmi vďačný, pretože sa nám podarilo zvrátiť takmer prehratý duel. To nás veľmi povzbudilo a v semifinále sme si skvelým spôsobom poradili s veľmi kvalitnými Francúzmi Chardym a Martinom,“ dodal 35-ročný slovenský tenista.

Poláška teší najmä fakt, že konečne sú obaja s Dodigom zdraví.

„Vždy hráme dobre, keď môžeme spolu aj trénovať. Teraz v Turecku sa nám to podarilo asi prvýkrát od vlaňajšieho Australian Open. Počas pauzy sme sa obaja vystrábili so zranení a zároveň sme mali výbornú zimnú prípravu. Teraz sa ukazujú výsledky a verím, že nám zdravie vydrží aj počas sezóny,“ doplnil.

Päť hodín slobody

Slovenského tenistu teraz čaká presun do Melbourne na prvý grandslamový turnaj roka. Najprv však musia hráči podstúpiť dvojtýždňovú karanténu.

„Hneď po prílete absolvujeme test na covid. Kým nebudeme poznať výsledky, musíme byť v hotelovej izbe. Ak budeme mať negatívne výsledky, v čo všetci veríme, môžeme počas dňa opustiť izbu na päť hodín.

Neviem, ako do tohto časového úseku pomestíme čas na jedlo, presuny, tréning aj regeneráciu. Bude to niečo nové, ale takmer všetci budeme mať rovnaké podmienky.“

Polášek narážal na to, že pre najlepších troch tenistov a tenistky rebríčka toto obmedzenie neplatí. „Keby som bol singlista, asi som dosť nasrdený,“ priznal.

Pred Australian Open majú s Dodigom v pláne odohrať jeden z dvoch turnajov ATP, ktorý bude hostiť Melbourne.

Polášek bude mysľou často odbiehať na Slovensko, pretože s partnerkou očakávajú vo februári narodenie druhého potomka.

„Dúfam, že stihnem prísť na pôrod. Bude to opäť dcérka. Meno ešte nemáme ujasnené. Vo finále sú dve. A rozhodujúce slovo bude mať pravdepodobne partnerka,“ smial sa dobre naladený tenista, ktorému momentálne patrí v deblovom rebríčku 17. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Slobodu si užije len päť hodín. Dúfam, že stihnem pôrod, vraví Polášek