Poirier už v ľahkej váhe zápasiť nechce, stihol si dohodnúť ďalší zápas

Dustin Poirier.
Dustin Poirier. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|17. dec 2021 o 09:12 (aktualizované 17. dec 2021 o 09:21)

Po prehre prehovoril a krátko na to si aj dohovoril ďalší súboj v UFC.

LAS VEGAS. Je to len pár dní od prehry Dustina Poiriera na turnaji UFC 269, organizácia už ale podľa všetkého začala pracovať na jeho ďalšom súboji.

Elitný bojovník ľahkej váhy cez víkend opätovne prehral v titulovom súboji, keď nestačil na šampióna Charlesa Oliveiru a v treťom kole mu podľahol na škrtenie.

Nepríjemná porážka bolí amerického bojovníka o to viac, že na Oliveiru nestačil rovnako ako pred dvoma rokmi na vtedajšieho kráľa dívízie do 70 kilogramov Khabiba Nurmagomedova.

Nevie, či to ešte chce podstúpiť

S odstupom dní sa s Poirierom vo svojej relácii The MMA Hour skontaktoval popredný novinár Ariel Helwani. Ten sa ho pýtal na uplynulý zápas, avšak dostalo sa aj na ďalšie plány v jeho profesionálnej kariére.

Na prekvapenie novinára sa Poirier neskrýval za známy frázy, ale úprimne reflektoval nepríjemné pocity.

Rodák z Lafayette na otázku, či svoju budúcnosť stále vidí v ľahkej váhe odpovedal pre mnohých nečakane - sám nevie, či bude pokračovať vo váhe do 70 kilogramov.

„Neviem či ešte do takého chudnutia pôjdem. Možno už v ľahkej váhe nenastúpim. Neviem čo bude v budúcnosti, ale aj keď bolo moje zhadzovanie skvelé a cítil som sa dobre, prechádzať si tým všetkým opäť.

Byť v tréningovom kempe, kde som celý deň hladný a dostávam sa na hranicu mojich fyzických síl, neviem povedať, či to ešte podstúpim,“ uviedol zástupca jedného z najprestížnejších tímov na svete American Top Team.

Čo sa týka náročného chudnutia, v minulosti Poirier zápasil ešte o jednu váhovú kategóriu nižšie v perovej divízii.

Ako uvádza, aj vtedy zmenil váhu kvôli nebezpečnému hazardovaniu so zhadzovaním hmotnosti.

„Bol som blízko k titulovej šanci, keď som prehral v 2014 s Conorom (McGregorom). Vedel som, že budem musieť k ďalšej šanci podstúpiť zhadzovanie ešte tri, štyri či päťkrát, ale už som to nechcel.

Dnes sa ocitám v rovnakej situácii v ľahkej váhe. Hovorím si, že stačí celú tu tortúru podstúpiť dva či trikrát a budem blízko opasku, ale sám neviem, či chcem tlačiť môj organizmus do extrémov.“

Zaujíma ho iba jedno meno

Krátko po druhej neúspešnej ceste za opaskom UFC v jeho kariére zaujíma Poiriera iba jedno meno. Pre držiteľa čierneho opasku v brazílskom jiu-jitsu ide o známeho bojovníka, s ktorým sa už v minulosti mal stretnúť.

Rád by sa stretol s legendárnym Nateom Diazom.

„Keď som tam ležal a premýšľal nad ďalšími súbojmi, nič ma nezaujalo s výnimkou stretu s Nateom Diazom. Ak to chce, môžeme ísť na to,“ prezradil Helwanimu autor štrnástich výhier na knokaut v MMA.

Poirier sa už s Diazom raz mali stretnúť. Duel vypísaný na päť mal prebehnúť v novembri 2018 na podujatí UFC 230.

Kvôli zraneniu Poiriera z toho však nakoniec zišlo.

Pracuje sa na tom

Čo, by sa mohlo zdať ako zbožné prianie, to nabralo nečakaný sled udalostí.

Odpoveď jedného z najznámejších bojovníkov UFC na seba dlho čakať nenechala. V štýle jemu vlastným si na Twitteri našiel Nate Diaz odpoveď pre výzvu svojho konkurenta.

„Dustin Poirier budem s tebou bojovať v januári, prosím ťa, tentokrát nebuď vystrašený tak, ako prvýkrát,“ odkázal Poirierovi rodák zo Stocktonu.

Po reakcii Diaza sa na sociálnej sieti rozpútala konverzácia medzi oboma bojovníkmi. Víťaz piatej série šou The Ultimate Fighter navrhol januárový termín, s čím Poirier súhlasil.

Potom, čo obaja verejne prehlásili, že im súboj na turnaji UFC 270 to vyzerá, že by sme sa 23. januára mohli dočkať divácky atraktívneho súboja vo veltrovej váhe.

Podľa informácií niektorých zahraničných webov MMA už na dueli začalo pracovať samotné vedenie UFC.

Diaz len nedávno podpísal nový kontrakt s americkou organizáciou.

Zaujímavosťou potenciálneho zápasu je rovnako fakt, že obaja sa v minulosti stretli v súboji s hviezdnym Conorom McGregorom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Poirier už v ľahkej váhe zápasiť nechce, stihol si dohodnúť ďalší zápas