Poirier bude bojovať s Khabibom, potvrdil Dana White

Vladimír Bilohuščin|14. apr 2019 o 02:00

Dustin Poirier prekvapil svet, bude bojovať s neporazeným Rusom.

V noci sme spoznali dvoch nových dočasných šampiónov. Zatiaľ čo výhra v podaní Adesianyu nebula žiadnym veľkým prekvapením, výborné predstavenie Dustina Poriera doslova vyrazilo dych. ´Diamond´ totiž dokázal triumfovať v štyroch kolách z piatich a sen Hollowaya stať sa šampiónom v dvoch divíziách sa rozplynul.

Samozrejme, šampiónom v ľahkej váhe je Khabib Nurmagomedov, ktorý si momentálne odpykáva trest za incident po súboji s McGregorom. Situácia je nesmierne zaujímavá a zamotaná zároveň, na zápas s Nurmagomedovom si totiž nebrúsi zuby iba čerstvý dočasný šampión Poirier, ale taktiež Tony Ferguson a nesmieme zabúdať ani na odvetu s McGregorom, či veľmi teoreticky duel s Nate Diazom.

Všetky pochybnosti ale vyvrátil prezident UFC Dana White, ktorý na tlačovej konferencii vyhlásil, že s určitosťou budeme svedkami zjednocujúceho súboja Nurmagomedov vs Poirier. “Je to ďalší súboj, Poirier bude bojovať s Khabibom. Pravdepodobne v septembri.”

White sa taktiež vyjadril k situácii Maxa Hollowaya, ktorý nemal v tomto súboji veľkostnú výhodu, na akú je zvyknutý. “V ľahkej váhe bol menši, čo ma prekvapilo. Budem chcieť, aby sa vrátil do 145-ky, Poirier vyzeral o dosť väčší.” Zdá sa teda, že cesta Hollowaya za titulmi v niekoľkých hmotnostných kategóriách sa nateraz zastavila.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Poirier bude bojovať s Khabibom, potvrdil Dana White