Osud Slovana postihol ďalší európsky klub

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. aug 2020 o 08:17

V oboch výpravách objavili Covid-19.

GIBRALTÁR. Európska futbalová únia (UEFA) zrušila sobotňajší duel predkvalifikácie Európskej ligy medzi Lincoln Red Imps a FC Priština.

Dôvodom bolo, že až sedem hráčov kosovského tímu malo pozitívny test na koronavírus.

Umožnili im trénovať

Duel sa mal pôvodne odohrať na Gibraltáre v utorok 18. augusta, no odložili ho, pretože koronavírus objavili v pôvodnej výprave.

Priština musela vyslať nový tím, ktorý pricestoval na zámorské územie Veľkej Británie v piatok.

Priamo na letisku ho testovali na koronavírus.

Podľa protokolu UEFA musia mať hráči pred nastúpením na zápas dva negatívne testy na Covid-19, jeden tri dni pred duelom a druhý deň pred zápasom.

Gibraltárske médiá uviedli, že hráčom Prištiny umožnili pokračovať v prípravnom procese na stretnutie, hoci sa preukázali negatívnymi testami z laboratória, ktoré nemá certifikát Európskeho medicínskeho centra SYNLAB.

V Kosove žiadne laboratórium s požadovaným certifikátom nie je.

Tím Prištiny absolvoval tréning na miestnom štadióne Victoria, no po informácii o siedmich pozitívnych testoch na koronavírus musel krajinu opustiť.

Totožné problémy má aj Slovan

FC Priština je ďalším kosovským tímom, ktorý nemohol odohrať duel v európskych klubových súťažiach pre výskyt koronavírusu v mužstve.

Rovnaký osud postihol v predkole Ligy majstrov tím KF Drita Gjilane. Jeho súboj s Linfieldom skontumovali v prospech severoírskeho klubu.

FC Priština teraz čaká na verdikt od UEFA o osude duelu.

V rovnakej situácii je aj slovenský šampión Slovan Bratislava, ktorý pre výskyt koronavírusu vo svojom mužstve nemohol nastúpiť na súboj 1. predkola Ligy majstrov s tímom KÍ Klaksvík na Faerských ostrovoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Osud Slovana postihol ďalší európsky klub