Po nútených odchodoch v B. Bystrici aj (staro)nové tváre

SITA|19. dec 2007 o 17:28

BANSKÁ BYSTRICA 19. decembra (SITA) - Vedenie slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica, ktorému po jesennej časti Corgoň ligy patrí až 9. priečka so 17 bodmi, urobilo v decembri veľký prievan ...

BANSKÁ BYSTRICA 19. decembra (SITA) - Vedenie slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica, ktorému po jesennej časti Corgoň ligy patrí až 9. priečka so 17 bodmi, urobilo v decembri veľký prievan v hráčskom kádri. Pod Urpínom sa rozlúčili s poltuctom hráčov - Semeníkom, Medveďom, Marekom Semanom, Palicom, Tomačekom i srbským legionárom Vukovičom. Na Štiavničkách skončili aj piati členovia manažmentu klubu, z toho až traja riaditelia - výkonný Ľubor Podracký, športový Karol Ihring ako aj riaditeľ mládeže Jozef Prochotský. K hlavnému trénerovi Štefanovi Hornému pribudol začiatkom tohto týždňa nový asistent Juraj Jarábek. V Dukle na čele s majiteľom klubu Jánom Kováčikom však rátajú aj s adekvátnym doplnením tímu. Po príchode kanoniera HFK Prievidza Dušana Uškoviča (na jeseň 11 gólov) privítali v Banskej Bystrici aj Martina Laurinca z MFK Ružomberok, ktorý mal pod Čebraťom zmluvu do leta 2008. "Na úrovni klubov sme sa dohodli a hráč podpísal dvojročný kontrakt, a to do 31. decembra 2009. Martin je náš bývalý futbalista, ešte z tej generácie Dukly, ktorá niečo dokázala. Očakávame, že vďaka svojím skúsenostiam bude prínosom na trávniku i v kabíne. Rátame s ním do defenzívnych radov," uviedol v stredu popoludní pre agentúru SITA generálny sekretár Tomáš Geist na margo onedlho 30-ročného (nar. 4. 1. 1978) obrancu, či defenzívneho stredopoliara, ktorý sa po účinkovaní v Žiline a Ružomberku vracia do Banskej Bystrice. V Dukle by radi videli aj 21-ročného ofenzívneho stredopoliara Baníka Ostrava Vladimíra Mišinského. "Náš klub sa snaží nájsť kompromis v otázke formy príchodu tohto hráča, v hre je hosťovanie i tvrdý prestup." Pokiaľ ide o 25-ročného Petra Farkaša, ktorý bol na polročnom hosťovaní v Zlatých Moravciach a ViOn by si ho údajne rád udržal v kádri aj na jar, má Tomáš Geist jasno. "Peter je náš kmeňový hráč a mal by začať v januári zimnú prípravu v Banskej Bystrici," poznamenal generálny sekretár Dukly a doplnil: "S deviatym miestom po jeseni samozrejme nemôžeme byť spokojní, na jar sa chceme posunúť v tabuľke vyššie." Okrem spomenutých (staro)nových i nových tvárí chce preto vedenie klubu angažovať do mužstva aj ďalších hráčov, ktorí by mali zlepšiť herný prejav i umiestnenie tímu. Po "upratovaní" v manažmente príde aj na tomto úseku k zmenám (v kuloároch sa hovorí o príchode Petra Dzúrika do funkcie športového riaditeľa za Karola Ihringa a Ľubomíra Faktora na post hlavného trénera B-tímu Dukly práve za Dzúrika, pozn.). "O personálnych otázkach by som sa momentálne veľmi nerád vyjadroval, tieto záležitosti budú známe v polovici januára," dodal Tomáš Geist.

Na prvom novoročnom tréningu sa futbalisti Banskej Bystrice stretnú vo štvrtok 3. januára 2008. Počas tejto fázy zimnej prípravy má Dukla v pláne odohrať aj sedem prípravným zápasov (o. i. so Šaľou, Podbrezovou, Interom Bratislava, Rimavskou Sobotou či poľským tímom Ruch Chorzów, ktorý vedie slovenský kouč Dušan Radolský). Okrem domácich podmienok by mali Banskobystričania absolvovať vo februári aj herné sústredenie v Turecku.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po nútených odchodoch v B. Bystrici aj (staro)nové tváre