Po birminghamskom derby vraždilo auto

SITA|21. apr 2008 o 15:34

LONDÝN 21. apríla (SITA, AFP) - Britská polícia v pondelok pri bilancovaní víkendových zákrokov oznámila, že po nedeľnom birminghamskom derby medzi futbalistami prvoligových tímov City a Aston Villy zomrel ...

LONDÝN 21. apríla (SITA, AFP) - Britská polícia v pondelok pri bilancovaní víkendových zákrokov oznámila, že po nedeľnom birminghamskom derby medzi futbalistami prvoligových tímov City a Aston Villy zomrel na následky zranení spôsobených nárazom motorového vozidla jeden z fanúšikov. K udalosti, ktorú polícia vyšetruje ako vraždu, prišlo neďaleko Villa Parku po zápase, v ktorom Birmingham City utrpel vysokú prehru 1:5. Privolaná záchranná služba previezla 26-ročného muža do nemocnice, tam však lekári už iba konštatovali jeho smrť. "Pre podozrenie z vraždy bol zadržaný 20-ročný muž, ktorý s políciou spolupracuje," uviedla hovorkyňa polície vo West Midlands. Podľa bulvárneho denníka The Sun mala obeť na sebe farby Aston Villy a jej smrteľnému zraneniu predchádzala gestikulácia medzi priaznivcami oboch táborov.

Policajná hovorkyňa však v rozpore s predpokladaným motívom prezradila, že vodič automobilu Volkswagen Golf je tiež fanúšikom Aston Villy. "Motív činu nie je v tejto fáze známy, pokračujeme vo vyšetrovaní," dodala.


Nachádzate sa tu:
Domov