Play off matematika Slovana: náskok má 6 bodov, chýbajú mu 3

Jaroslav Janus odchytal 45 zo 49 zápasov Slovana. S priemerom 2,13 gólov na zápas a 93 percentnou úspešnosťou zákrokov patrí medzi desať najlepších brankárov KHL.
Jaroslav Janus odchytal 45 zo 49 zápasov Slovana. S priemerom 2,13 gólov na zápas a 93 percentnou úspešnosťou zákrokov patrí medzi desať najlepších brankárov KHL. (Autor: SITA)
Tomáš Prokop|12. feb 2013 o 15:17

Bratislavský klub z posledných troch zápasov potrebuje tri body. To mu zaistí postup do play off KHL.

BRATISLAVA. Tri vytúžené body. To je hlavný cieľ hokejistov Slovana Bratislava na poslednom tripe, ktorým zakončia základnú časť KHL.

Tím cestuje do Ruska kompletný, keď sa do zostavy vracajú po dlhšej pauze obranca Martin Štajnoch a útočník Andrej Šťastný.

„Plne sa koncentrujeme hneď na prvý zápas. Chceme z neho tri body, aby sme boli v ďalších dvoch dueloch pokojnejší. Nesmieme nechať nič na poslednú chvíľu, lebo nervozita by bola väčšia. Dúfam, že sa nám to podarí už v Moskve,“ povedal SME brankár Jaroslav Janus.

Slovan v KHL
  • Slovan odohrá v základnej časti ešte tri zápasy proti Spartaku Moskva (13.2.), Donecku (15.2) a Rige (17.2.)
  • V tabuľke Západnej konferencie je šiesty. Pred Levom má náskok päť bodov a pred Minskom s Doneckom šesť.

V stredu čaká na jeho tím nevyspytateľný Spartak Moskva. Najslabší z moskovských klubov je v tabuľke Západnej konferencie na predposlednom mieste, ale dokáže prekvapiť. V Bratislave prehral v septembri 1:2 po samostatných nájazdoch. Proti Slovanu bude asi chytať Ján Lašák.

„Aj sme sa s Brankom Radivojevičom podpichovali, či nám to neuľahčia. Ale žiadne dohady neplatia, aj oni budú chcieť určite vyhrať.“

Päťbodový náskok

Brankár Slovana sa pozerá na blížiace sa zápasy skromne. Spokojný bude aj s jednou výhrou. „Všetky tímy sú pod nami, ale to vôbec neznamená, že sú slabšie. Preto budeme spokojní, ak postúpime do play off.“

Situácia v tabuľke Západnej konferencie stále nahráva slovenskému klubu. Udržiava si šieste miesto so ziskom 74 bodov. Päť bodov naň stráca siedmy Lev a šesť Dinamo Minsk s Donbassom Doneck.

Fanúšikovia aj preto očakávajú, že Janus potvrdí skvelé štatistiky, v ktorých sa stále udržiava v elitnej desiatke KHL. Najlepšie jeho prínos vystihol Ľubomír Višňovský, ktorý ešte pred odchodom do New Yorku povedal, že bez neho by bratislavský klub nezískal polovicu bodov.

Napriek tomu však prišla aj na mladého gólmana mierna kríza. V úvodnej tretine proti Levu dostal štyri góly zo štrnástich striel. Aj preto mu pomohla reprezentačná pauza na turnaji v Nórsku.

„Zmena prostredia vždy pomôže. V Nórsku sme odohrali dva kvalitné zápasy. Užil som si to tam, spoznal som nových chalanov, ale teraz som už naspäť a znova sa plne koncentrujem, aby som tímu pomohol.“

Je hrdý na Pánika

Pred zrazom národného tímu sa tešil najviac na hrdinu posledných majstrovstiev sveta Jána Laca. Toho vyzve už v piatok v dueli na ľade Donecka, ktorý je zatiaľ v tabuľke na deviatom mieste.

„Jano je skvelý chalan a vynikajúci brankár. Mám sa od neho ešte čo učiť. V zápase proti Švajčiarom bol hrdinom, neviem, či by sme to bez neho zvládli.“

Janus pozorne sleduje aj výsledky farmy Tampy Bay Syracuse Crunch. Neuniklo mu, že do prvého tímu pozvalo vedenie Lightnings aj jeho kamaráta Richarda Pánika.

„Písali sme si. Teším sa z toho veľmi. Som naňho hrdý, že dostal príležitosť a verím, že bude úspešný už pri prvom štarte v NHL.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Play off matematika Slovana: náskok má 6 bodov, chýbajú mu 3