Play off KHL si zahrajú štyria Slováci. Čajkovský sa blysol v poslednom kole

Michal Čajkovský.
Michal Čajkovský. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|27. feb 2021 o 20:10

Jeden zo Slovákov určite vypadne v prvom kole.

MOSKVA. Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský si v záverečný deň základnej časti KHL vylepšil osobné štatistiky, keď pomohol gólom a asistenciou k víťazstvu svojho Dinama Moskva na ľade Červenej hviezdy Kchun-lun 5:1.

Dinamo vyhralo šiesty duel za sebou a v Západnej konferencii obsadilo tretie miesto. Dvadsaťosemročný bek nazbieral v sezóne dvanásť gólov a šestnásť asistencií.

Július Hudáček nezabránil prehre Spartaka Moskva na domácom ľade s Viťazom Podoľsk 3:5. Slovenský brankár zneškodnil 22 striel a mal 84,62 % úspešnosť zákrokov.

Spartak, v ktorého drese pôsobí aj útočník Martin Bakoš, mal už pred sobotňajším duelom istotu postupu z ôsmeho miesta Západnej konferencie. Aj na východe bolo o postupujúcich rozhodnuté už pred posledným hracím dňom základnej časti.

Kto s kým v play off?

V 1. kole play off proti sebe nastúpia na východe Kazaň (1) a Nižnij Novgorod (8), Omsk (2) s Jekaterinburgom (7), Magnitogorsk (3) s Barysom Nursultan (6) a Ufa (4) s Čeľabinskom (5).

Všetci štyria Slováci budú hrať na Západe, dvaja z nich - Michal Čajkovský a Adam Liška - sa dokonca postavia proti sebe.

Na Západe sa vytvorili dvojičky CSKA Moskva (1) - Spartak Moskva (8. - J. Hudáček, Bakoš), Petrohrad (2) - Dinamo Minsk (7), Dinamo Moskva (3. - Čajkovský) - Čerepovec (6. - Liška) a Jaroslavľ (4) - Jokerit (5).

Najproduktívnejším Slovákom v KHL bol Libor Hudáček, ten však krátko pred koncom základnej časti prestúpil z Nižnekamsku do švajčiarskej ligy.

Bakoš (14+14) a Čajkovský (12+16) získali zhodne 28 kanadských bodov, Liška len šestnásť (6+10).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Play off KHL si zahrajú štyria Slováci. Čajkovský sa blysol v poslednom kole