Trníková je iba náhradníčka. Do finále na ME nepostúpila

Nikoleta Trníková.
Nikoleta Trníková. (Autor: TASR/MTI)
TASR|13. aug 2022 o 11:02 (aktualizované 13. aug 2022 o 11:54)

K postupu jej chýbalo 1,38 s.

RÍM. Slovenská plavkyňa Nikoleta Trníková sa na ME v Ríme neprebojovala do finále v disciplíne 400 m polohové preteky.

V sobotňajších rozplavbách skončila časom 4:49,41 min celkovo na 11. mieste, za najlepšou Maďarkou Viktóriou Mihályváriovou-Farkasovou zaostala o 8,40 s. Vo svojej rozplavbe finišovala na šiestej pozícii.

K finálovej miestenke pritom stačilo aj 9. miesto. Trojnásobná olympijská šampiónka Maďarka Katinka Hosszúová totiž skončila na štvrtej priečke, ale nepostúpila do boja o medaily.

Pred ňou skončili krajanky Mihályváriová-Farkasová a Zsuzsanna Jakabosová, pričom z každej krajiny sa mohli prebojovať do osemčlenného finále len dve zástupkyne. Trníková zostala o dve priečky pod čiarou a stala sa druhou náhradníčkou.

K postupu jej chýbalo 1,38 s.

"S jedenástym miestom som naozaj spokojná. Síce to nebol ´osobák´, ale stále to bol kvalitný čas. Som druhá náhradníčka. V nedeľu ma čakajú 200 m prsia, na čo sa teším," uviedla Trníková vo videu na facebookovej stránke Slovenskej plaveckej federácie (SPF).

Neuspela ani Tamara Potocká, ktorá skončila na 50 m znak časom 29,67 s na 29. mieste a neprebojovala sa do večerného semifinále. Adam Halas obsadil v rozplavbách na 100 m motýlik 43. priečku (54,77).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Trníková je iba náhradníčka. Do finále na ME nepostúpila