Majsterka ďakovala Slovenke: Bez teba by som medailu nezískala

Andrea Podmaníková.
Andrea Podmaníková. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|9. aug 2022 o 08:00

Na ME sa predstaví sedem slovenských plavcov.

BRATISLAVA. Šesť rokov uplynulo od posledného medailového úspechu slovenského plavca. Na majstrovstvách Európy v dlhom bazéne vybojoval Richard Nagy striebro v dlhej polohovke. 

Je to jeden z jeho najväčších úspechov. „Bolo to už dávno. Ani si na to poriadne nespomínam,“ odpísal Nagy. 

Finálová účasť na šampionáte v dlhom bazéne je pre Slovensko po ére Martiny Moravcovej vzácnosť. Postupne sa pre slovenských plavcov stal úspechom aj postup do semifinále na šampionátoch. 

Vedúci slovenskej výpravy a tréner Karel Procházka vraví, že v nominácii do Ríma sú plavci, ktorí majú kvality na to, aby sa prebojovali do finále. 

„Máme skúsených borcov ako Rišo, ktorý už vybojoval aj medailu.. Máme finalistky z juniorských MS Nikoletu Trníkovú a Andreu Podmaníkové. Obe majú medaily aj zo Svetového pohára,“ vraví Procházka. Doplnil, že systém slovenského športu je nastavený práve tak, že finančne odmení tých, ktorí sa na šampionátoch presadia. 

Pauza by bol zrejme koniec

Jedna z najskúsenejších reprezentantiek Andrea Podmaníková má za sebou náročný rok a vynechala aj júlové majstrovstvá sveta v Budapešti. Hlavným dôvodom boli pretrvávajúce problémy s trieslami, ktoré si potrebovala doliečiť.  

„Trápila som sa však aj psychicky. Nevyšli mi majstrovstvá sveta v Abú Zabí. Myslela som si, že sa cez to prenesiem, no do toho prišli obavy z toho, či som nenakazila covidom celú rodinu, po návrate do Ameriky na mňa tlačili, že ma čakajú univerzitné preteky, potom prišlo zranenie,“ opisuje Podmaníková. 

Problémy sa nabaľovali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Majsterka ďakovala Slovenke: Bez teba by som medailu nezískala