Platiniho čakajú schôdzky s poľskými a ukrajinskými štátnikmi

SITA|2. júl 2008 o 12:40

VARŠAVA 2. júla (SITA, AFP) - Tri dni po príjemných starostiach s dekoráciou nových majstrov starého kontinentu sa začína pre prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho náročný pracovný ...

VARŠAVA 2. júla (SITA, AFP) - Tri dni po príjemných starostiach s dekoráciou nových majstrov starého kontinentu sa začína pre prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho náročný pracovný týždeň. V stredu priletel do Poľska, kde vstúpi do série rokovaní s predstaviteľmi krajín zodpovedných za organizáciu najbližšieho európskeho šampionátu. Poľsko-ukrajinské prípravy ME 2012 ani zďaleka neprebiehajú tak hladko ako v Rakúsku a Švajčiarsku, kde hostitelia zožali v drvivej väčšine iba slová chvály. Vo Varšave čakajú na futbalového prezidenta schôdzky s najvyššími ústavnými činiteľmi - premiérom Donaldom Tuskom a prezidentom Lechom Kaczynským, vo štvrtok sa presunie do Kyjeva, kde absolvuje rozhovory s ich ukrajinskými kolegami Juliou Timošenkovou a Viktorom Juščenkom. Okrem stretnutí na "najvyššej" úrovni sa uskutočnia aj rokovania členov 10-člennej delegácie UEFA s ministrami, prezidentmi futbalových federácií a ďalšími funkcionármi zaangažovanými do organizácie.

Už pred XIII. ME v Rakúsku a Švajčiarsku vyvolal alarmujúci stav príprav nasledujúceho ročníka kritiku aj varovné slová z úst Platiniho. Ten v sobotu pristúpil k ďalšiemu kroku, keď stanovil september za hraničný termín nápravy. "V septembri vyslovíme v Bordeaux konečné rozhodnutie. Urobíme všetko pre to, aby Poľsko a Ukrajina svoje záväzky splnili, záložný plán zatiaľ nemáme. Turnaj by sa uskutočnil inde iba v prípade, že by sa v hlavných mestách nenachádzali kvalitné štadióny," povedal Platini s výhľadom na zasadnutie exekutívy UEFA 25. - 26. septembra vo francúzskom Bordeaux.


Nachádzate sa tu:
Domov