Platini vyslovil Poliakom dôveru v súvislosti s ME 2012

SITA|2. júl 2008 o 19:58

VARŠAVA 2. júla (SITA) - Optimizmus a dôvera - to sú podľa poľských médií hlavné závery návštevy prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho v ich krajine, ktorá má byť o necelé štyri ...

VARŠAVA 2. júla (SITA) - Optimizmus a dôvera - to sú podľa poľských médií hlavné závery návštevy prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho v ich krajine, ktorá má byť o necelé štyri roky spoluorganizátorom futbalových majstrovstiev Európy. O možnosti odobrať Poľsku a Ukrajine organizáciu Euro 2012 údajne nepadlo ani slovo.

Platini bol na čele delegácie UEFA, ktorá prišla do Poľska na osobnú kontrolu postupu prác pri príprave šampionátu. Stretol sa aj s premiérom Donaldom Tuskom, ktorý garantoval, že jeho krajina zrealizuje všetko tak, ako sa pri kandidatúre zaviazala. Zdôraznil, že prioritou je vybudovanie Národného štadióna vo Varšave. Prvý muž európskeho futbalu označil Poľsko ako dôveryhodného partnera. "Platini je ako každý šéf veľmi dobre informovaný. Teraz sa na vlastné oči presvedčil, že všetko realizujeme tak, ako sme naplánovali. Všetko ide v súlade s harmonogramom. Poľsko nemá nôž na hrdle," povedal po ukončení návštevy minister športu a turistiky Poľskej republiky Miroslav Drzewiecki.

Šéf prípravného výboru Euro 2012 Marcin Herra vyslovil takisto spokojnosť. Podľa neho Poľsko nemusí pred vedením UEFA nič zakrývať. "Už niekoľko mesiacov denne spolupracujeme z UEFA a všetci tam perfektne vedia, čo sa u nás deje. Atmosféra rozhovorov s pánom Platinim bola taká, akú sme očakávali. Podľa neho máme pokračovať v nastúpenom trende," uzavrel Herra.


Nachádzate sa tu:
Domov