Platini v júli navštívi Poľsko a Ukrajinu

SITA|29. apr 2008 o 19:29

ŽENEVA 29. apríla (SITA) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini navštívi v júli Poľsko a Ukrajinu. Cieľom jeho návštevy je skontrolovať, ako pokračujú prípravy na európsky šampionát ...

ŽENEVA 29. apríla (SITA) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini navštívi v júli Poľsko a Ukrajinu. Cieľom jeho návštevy je skontrolovať, ako pokračujú prípravy na európsky šampionát v roku 2012, ktorý tieto dva štáty spoločne organizujú. Bývalý vynikajúci francúzsky futbalista uviedol v utorok na tlačovej konferencii, že obe krajiny musia počas nasledujúcich mesiacov zvýšiť svoju snahu v príprave šampionátu. "Nie je žiaden plán B," skonštatoval 52-ročný majster Európy z roku 1984 v reakcii na možnosť, že by štáty bývalého sovietskeho bloku nestihli spraviť nevyhnutné prípravy v oblasti infraštruktúry. Hovorca UEFA William Gaillard skonštatoval, že Platini by mal navštíviť Poľsko a Ukrajinu po tohtoročnom júnovom európskom šampionáte, ktorý spoločne organizujú Rakúsko a Švajčiarsko. Podľa neho je hlavným cieľom Francúzovej cesty skontrolovať, ako pokračujú prípravy a či budú hotely a dopravná sieť pripravené na nápor veľkého množstva fanúšikov. "Nerozmýšľame nad presunom šampionátu," uviedol Gaillard a dodal: "Musíme to zorganizovať tam, kde sme to plánovali. Úsilie týchto štátov sa však musí zvýšiť."

Francúzska futbalová legenda upozornila už koncom januára obe krajiny na časový sklz vo výstavbe potrebnej infraštruktúry šampionátu. Najväčšie obavy panujú v súvislosti so stavbou nových štadiónov, diaľníc a železničnej siete. Poľský premiér Donald Tusk vo februári sľúbil vyčleniť na tieto účely mimoriadny finančný príspevok 100 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov