Platini: Ukrajina nemôže prísť o ME vo futbale

Michel Platini
Michel Platini (Autor: TASR/AP)
TASR|15. apr 2009 o 16:15

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini v stredu počas inšpekčnej návštevy Ukrajiny potvrdil, že krajina nestratí právo organizovať EURO 2012 spolu s Poľskom.

Kyjev. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini v stredu počas inšpekčnej návštevy Ukrajiny potvrdil, že krajina nestratí za žiadnych okolností právo organizovať spolu s Poľskom finálový turnaj EURO 2012. Predšampionátové prípravy prebiehajú podľa prvého muža kontinentálneho futbalu v plánovanom čase.

"Je nemožné, aby Ukrajina stratila EURO 2012," povedal bývalý francúzsky majster Európy. Na základe jeho inšpekcie padne aj definitíva, na ktorých štadiónoch v oboch krajinách sa budú ME hrať. "Mohlo by sa hrať v šiestich maximálne ôsmich mestách. Aby som bol poctivý, niektoré mestá zápasy nedostanú. Nemôžete hrať 31 zápasov v 12 mestách, to by nedávalo logiku. A bolo by to príliš drahé," dodal pred médiami Francúz. UEFA rozhodne o mestách 12. mája na zasadaní výkonného výboru v Bukurešti. Vyberať sa bude z 11 konečných kandidátov, piatich z Poľska a šiestich z Ukrajiny.

Klinsmann chce pre Bayern titul a výrazné posily

Neustále intenzívne špekulácie o predčasnom odchode po vypadnutí vo štvrťfinále Ligy majstrov 2008/2009 spôsobujú trénerovi nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Jürgenovi Klinsmannovi bolesť na duši.

Namiesto prepadania smútku a depresii však kouč rozmýšľa o budúcom ročníku najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. "Určite potrebujeme dvoch-troch skvelých hráčov a na tom pracujeme," v stredu prezradil 44-ročný Klinsmann. Deň po remíze 1:1 s FC Barcelonou v odvete štvrťfinále, ktorá pochovala nádeje Bavorov na postup podrobil kritike kvalitu kádra. "Vieme, že sa musíme na budúci rok zlepšiť. Ale teraz sa musíme koncentrovať na bundesligu a bodovať, bodovať a ešte raz bodovať," pokračoval.

Či si však Bayern v budúcej sezóne zmeria sily s Manchestrom United, Chelsea Londýn alebo Barcelonou, o tom teraz budú rozhodovať Bielefeld, Cottbus a spol. "Bayern musí do Ligy majstrov. Nechcem ísť do Bragy, kde stojí ihrisko medzi dvoma bralami. Titul v bundeslige je našou povinnosťou," dodal bývalý reprezentačný tréner Nemecka, ktorý ale nezostal po eliminácii bez emócií. "Ak počujete piskot fanúšikov, samozrejme to bolí. Proti tomu je však jediný liek. Víťazstvá, víťazstvá a ešte raz víťazstvá," zakončil Klinsmann.

Tréner Nemecka Löw odmieta návrat Jensa Lehmanna

Skúsený futbalový brankár Jens Lehmann síce podpísal kontrakt na ďalšiu sezónu s VfB Stuttgart, ale dvere do národného tímu mu to zrejme neotvorí. Súčasný kouč nemeckej reprezentácie Joachim Löw totiž nepreferuje návrat 39-ročného gólmana pred blížiacimi sa MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Lehmann ukončil reprezentačnú kariéru po minuloročnom EURO 2008, ale nechal sa počuť, že jeho skúsenosti by sa v národnom tíme ešte dali využiť. Opačného názoru je ale samotný Löw, ktorý má na zozname štvorlístok brankárov - Roberta Enkeho z Hannoveru, Rene Adlera z Bayeru Leverkusen, Tim Wieseho z Werderu Brémy a Manuela Neuera zo Schalke 04.

"Máme dobrý výber, sme spokojní so štyrmi brankármi, ktorých máme k dispozícii. Všetci štyria sa už dobre prezentovali, naďalej budeme sledovať ich aktuálnu formu. Práve preto nie je v našom výbere Jens Lehmann," poznamenal Löw.

Nachádzate sa tu:
Domov