Platini šokovaný rekordnými sumami za odstupné

SITA|11. jún 2009 o 17:05

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini je šokovaný rekordnou ponukou španielskeho veľkoklubu Real Madrid na prestup krídelníka Manchestru United Cristiana Ronalda.

PARÍŽ. Finalista uplynulého ročníka Ligy majstrov súhlasil s odchodom jednej z najjagavejších hviezd svetového futbalu za obrovskú čiastku v podobe 94 miliónov eur (80 miliónov libier).

"Prehnané odstupné pri prestupoch tu máme pomaly každý deň," vyhlásil Francúz, ktorý sa počas pôsobenia v štruktúrach UEFA neustále snaží o znižovanie výdavkov a zmenšovanie ekonomických priepastných rozdielov medzi klubmi, pričom v nasadzovaní do európskych pohárov myslí aj na finančne slabšie súťaže. "UEFA neustále pracuje s funkcionármi tímov na zmene systému, ktorý by mal byť založený na serióznejšej a transparentnejšej báze. Je to priorita súčasnosti," dodal Platini, ktorého skutočne sklamali udalosti posledných dní.

Real Madrid sa totiž po príchode nového prezidenta Florentina Péreza v priebehu troch dní postaral o potenciálne najdrahší a tretí najdrahší prestup histórie, keď už s definitívou priviedol do tímu stredopoliara Kaká z AC Miláno. Stále momentálne najdrahší prestup patrí taktiež do "dielne" Pérezovho manažmentu, ktorý v roku 2001 získal za 76 miliónov eur Zinedina Zidana z Juventusu Turín.

Nachádzate sa tu:
Domov