Platini preferuje piatich rozhodcov

TASR|26. jan 2010 o 22:27

Počas úvodného dňa na zasadnutí exekutívy Európskej futbalovej únie na Malte najviac rezonovala myšlienka prezidenta Michela Platiniho, ktorý navrhuje systém s piatimi rozhodcami.

VALLETA. Počas úvodného dňa na zasadnutí exekutívy Európskej futbalovej únie na Malte najviac rezonovala myšlienka prezidenta Michela Platiniho, ktorý navrhuje systém s piatimi rozhodcami.

"Ak pridáme ešte ďalšie dva páry očí, bude to lepšie. Som si istý, že by to pomohlo zredukovať počet chýb a omylov," poznamenal Francúz Platini. UEFA v tejto sezóne už experimentoje s dvojicou bránkových rozhodcov v zápasoch Európskej ligy (popri tradičnému kvartetu).

"Veľa hovoríme o rozhodcoch a rozhodovaní, ale musíme tiež priznať, že futbal urobil za posledné roky veľký pokrok. Ak by som pred 20 rokmi zahral rukou, možno by si to ani nikto nevšimol. Ale v dnešnej dobe je na štadióne množstvo kamier, takže každý omyl arbitra si môžeme všimnúť," poznamenal Platini.

Šéf UEFA v tejto súvislosti nadviazal aj na nedávnu kauzu Francúza Thierry Henryho. Ten v dôležitom barážovom stretnutí o postup na MS 2010 proti Írsku zahral ruku a po následnej nahrávke dal William Gallas postupový gól.

"Rozhodca jednoducho nevidel Henryho ruku a preto verím, že najlepší spôsob, ako zlepšiť rozhodovanie je pridať arbitrov, ktorí budú pozorne monitorovať zápas," uzavrel tému Platini.

Nachádzate sa tu:
Domov