Platini pochválil Ukrajinu za pokrok v prípravách na ME

SITA|15. sep 2009 o 15:19

Prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini v utorok pochválil jednu z usporiadateľských krajín majstrovstiev Európy 2012 Ukrajinu za dosiahnutý pokrok v prípravách na kontinentálny šampionát.

NYON. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini v utorok pochválil jednu z usporiadateľských krajín majstrovstiev Európy 2012 Ukrajinu za dosiahnutý pokrok v prípravách na kontinentálny šampionát.

Po počiatočný problémoch sa UEFA nedávno vyjadrila na adresu druhej hostiteľskej krajiny - Poľska mimoriadne uznanlivo, naopak Ukrajina sa dostala pod paľbu kritiky za pretrvávajúce problémy súvisiace s dopravou, ubytovaním a infraštruktúrou.

Platini však v utorok povedal: "Najnovšie správy ukazujú, že Ukrajina sa zlepšuje a z červeného svetla na semafore sa posunula k oranžovému. Chcel by som tamojším predstaviteľom pogratulovať, že sa im akosi podarilo nájsť viacero hotelov. Netuším ako to dokázali, no každopádne to je skvelé. Teraz by bolo vhodné ak by popracovali na posune z oranžovej k zelenej. O počte dejísk v Ukrajine a úrovni zápasov, ktoré sa budú hrať v Kyjeve, rozhodne UEFA na svojom zasadnutí 10. - 11. decembra vo Funchale."

Nachádzate sa tu:
Domov