Platini odmieta video-technológie, preferuje systém piatich rozhodcov

TASR|26. aug 2010 o 18:33

Podľa prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho nie je používanie videotechnológií pri sporných a diskutabilných momentoch nevyhnutné.

Monte Carlo.

Prvý muž európskeho futbalu sa domnieva, že systém s piatimi rozhodcami je dostatočný na to, aby postrehol problematické situácie v šestnástke, pri hre rukou ako aj v momentoch, kedy lopta prejde za bránkovú čiaru.

Volanie po sofistikovaných technológiách a ich zavedeniu do vrcholového futbalu zosilnelo po chybných rozhodcovských verdiktoch v dôležitých zápasoch na MS 2010 v JAR. Platini však naďalej zastáva systém s piatimi arbitrami, ktorý sa osvedčil už v minulej sezóne Európskej ligy a bude použitý aj v tomto ročníku Ligy majstrov.

"Pre mňa osobne je systém s piatimi rozhodcami veľmi dobré riešenie. Aj naďalej budem zastávať tento názor, pretože verím, že je to jediné správne riešenie," povedal vo štvrtok Francúz Platini: "Čo sa týka použitia technológií, tak zastávam názor, že jeden rozhodca navyše môže všetko postrehnúť rovnako dobre ako technológie."

Platini je jedným z tých, ktorí chcú presadiť systém s piatimi rozhodcami aj na finálovom turnaji EURO 2012, ale FIFA to zatiaľ odmietla.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov