Platini nebude mať protikandidáta

TASR|23. dec 2010 o 17:08

Úradujúci prezident Európskej futbalovej únie UEFA Michel Platini nebude mať v marcovej voľbe na ďalšie štvorročné obdobie protikandidáta.

NYON.

Lehota na podanie prihlášky vypršala v stredu o polnoci a okrem Platiniho ju nezaslal nikto. Kapitána majstrov Európy z roku 1984 zvolili do funkcie v roku 2007 ako nástupcu Švéda Lennarta Johanssona.

Platiniho hlavnou agendou na čele európskeho futbalu je finančná kontrola a zavedenie pravidiel, ktoré by zastavili špirálovitý rast výdajov klubov na kúpu a platy hráčov.

Francúz označil snahu veľkoklubov míňať obrovské peniaze nad ich možnosti v snahe dosiahnuť okamžitý úspech za istú formu podvodu, ktorá sa im v budúcnosti pod tlakom dlhov môže vypomstiť. Nový spôsob finančnej kontroly a limitov na kupovanie hráčov by mal vstúpiť do platnosti od roku 2012. Klubom za ich nedodržanie hrozí vyradanie z európskych pohárov.

"Musíme sa starať o kluby i o ľudí. Je to v ich záujme. Futbal je krásny, máme skvelé kluby, hráčov, atmosféru, ale pre mnohých ľudí je futbal aj krásnou hračkou. My tú hračku nesmieme dovoliť rozbiť," povedal Platini.

Informovala agentúra AP.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalší text a hlas.

Nachádzate sa tu:
Domov