Platini: Nákaza neznamená automaticky odklad duelu

SITA|5. nov 2009 o 15:01

Prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini vyhlásil, že nebude zatiaľ vydávať záväzné opatrenie, aby boli hráči, ktorí hrajú v európskych pohárových súťažiach, povinne zaočkovaní proti vírusu H1N1.

BRUSEL. Prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini vyhlásil, že nebude zatiaľ vydávať záväzné opatrenie, aby boli hráči, ktorí hrajú v európskych pohárových súťažiach, povinne zaočkovaní proti tzv. prasacej chrípke a vírusu H1N1.

Bývalý špičkový futbalista zdôraznil, že UEFA nemieni prekladať zápasy v Lige majstrov či v EL UEFA v prípade, ak sa viacerí hráči mužstva nakazia spomenutým vírusom.

"Nie som lekár a takéto niečo je naozaj v kompetencii špecialistov. Iba oni môžu odporučiť takéto opatrenie," povedal Platini vo štvrtok počas návštevy Európskeho parlamentu: "Hráči nemajú povinnosť nechať sa zaočkovať a nebude žiadať ani fanúšikov, aby tak urobili."

Na margo faktu, že súťažný kalendár v Európe je nesmierne nabitý, Platini poznamenal: "Mužstvá majú v kádri okolo 30 hráčov, takže by nemali mať problém s ich nedostatkom. Ak niektorí dostanú prasaciu chrípku a nebudú môcť hrať, ešte to neznamená, že treba zrušiť celé stretnutie. Udialo by sa tak len za výnimočných okolností."

Šéf UEFA informoval, že poslal všetkým klubom účinkujúcim v európskych pohárových súťažiach a tiež ich národným zväzom vyrozumenie, že nakazenie hráčov prasacou chrípkou alebo vírusom H1N1 ešte neznamená automatické odloženie zápasu na iný termín.

Vo Francúzsku už z tohto dôvodu odložili ligový duel medzi Olympique Marseille a Paríž St. Germain, keďže viacerí hráči PSG ochoreli na prasaciu chrípku.

Nachádzate sa tu:
Domov