Platini je proti videorozhodcovi, nepresvedčila ho ani Henryho ruka

TASR|28. nov 2009 o 15:15

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini je proti používaniu videorozhodocov, pričom sa skôr prikláňa k alternatíve s pomocným arbitrom za bránou.

PARÍŽ.

Platini nebol nikdy zástancom používania videorozhodcu a jeho názor nezmenila ani nedávna dvojnásobná ruka jeho krajana Thierry Henryho, vďaka ktorej postúpilo Francúzsko cez Írsko na MS 2010 v JAR.

Šéf UEFA tak minimálne dočasne odvrátil myšlienky na využívanie moderných video technológii vo futbale. Mnoho početných skupín už lobovalo za zavedenie video-techniky, ako pomocného nástroja pre zápasových arbitrov.

Platini však zatiaľ pripustil, že je ochotný pristúpiť na alternatívu pomocného rozhodcu, ktorý by stál za bránkou a mal na starosti šestnástku.

"Jeden rozhodca navyše, ktorý by stál za bránkou, by si Henryho hru rukou určite všimol," cituje Platiniho francúzsky L'Equipe:

"Opakovanie videozáznamov priamo na ihrisku? To je zlé riešenie. Hovorili sme zatiaľ len o významných zápasoch, ale môžeme skutočne používať 20 kamier aj v zápasoch medzi Andorrou a Faerskými ostrovmi? Musíme byť spravodliví za každých okolností."

Nachádzate sa tu:
Domov