Platini: Dnes je hráč viac produktom ako futbalistom

Franck Ribery z Bayernu Mníchov preberá od šéfa UEFA Michela Platiniho trofej pre najlepšieho hráča starého kontinentu v sezóne 2012/2013.
Franck Ribery z Bayernu Mníchov preberá od šéfa UEFA Michela Platiniho trofej pre najlepšieho hráča starého kontinentu v sezóne 2012/2013. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. aug 2013 o 11:49

Šéf UEFA nazval súčasny prestupový systém za krádež.

MONTE CARLO. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini označil súčasný prestupový systém za krádež a chcel by tento stav zmeniť.

"Myslím, že transfery a prestupy sú v súčasnosti krádežou," povedal bývalý kapitán francúzskej reprezentácie v Monte Carle pred žrebom skupín Európskej ligy.

"Dnes je hráč skôr produktom ako futbalistom. A to ma mrzí, pretože množstvo ľudí sa snaží na hráčoch zarobiť a získať nejaké percentá, no namiesto toho by sme sa mali snažiť tento stav ozdraviť."

"Hráči nie sú slobodní a dokonca ani nepatria často klubom, ale finančným holdingom, obchodným spoločnostiam alebo jednej osobe. Nemyslím si, že je to správne. Verím, že to je dôležité pre nový futbalový svet," dodal Platini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Platini: Dnes je hráč viac produktom ako futbalistom