Platini chce zamedziť veľkému míňaniu klubov

TASR|2. júl 2009 o 14:39

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vo štvrtok varoval kluby, ktoré míňajú veľa peňazí, že chystá prísnejšie ...

PARIZ. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vo štvrtok varoval kluby, ktoré míňajú veľa peňazí, že chystá prísnejšie regulačné opatrenia pre financie. Tie by sa mali objaviť už o dva roky a zamedziť veľkému míňaniu.

K najviac míňajúcim klubom patria španielsky Real Madrid a anglický Manchester City. Real investoval do nákupu nových hráčov už 209 miliónov eur a City zas ponúka kamerunskému útočníkovi Barcelony Samuelovi Eto'ovi ročný plat až 10 miliónov libier. "Niečo s tým urobíme. Pracujeme na tom. Bude to ešte ale chvíľu trvať, asi dva až tri roky. Chcem mať isté pravidlá," uviedol Platini pre francúzsky denník L'Equipe. "Ronaldov prestup ma dostal. Osobne nerozumiem tomu, ako môže niekto dať za hráča 90 miliónov eur," priznal rozhorčenie šéf UEFA.

Madrid získal od zvolenia staronového prezidenta klubu Florentina Pereza 1. júna viacerých špičkových hráčov za vysoké sumy. Okrem Cristiana Ronalda prišli do Madridu aj Brazílčan Kaká či Francúz Karim Benzema, klub má však záujem aj o ďalšie veľké mená ako Franck Ribery z Bayernu Mníchov a Xabi Alonso z FC Liverpool. "Niečo je na tom celom abnormálne. Nepáči sa mi to všetko a ešte menej sa mi páči, že dnes sa kontrakty podpisujú na to, aby sa potom porušili," dodal Michel Platini.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov