Platini chce presvedčiť FIFA, aby boli MS 2018 v Európe

SITA|5. feb 2009 o 21:33

Michel Platini chce presvedčiť vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), aby sa svetový šampionát v roku 2018 uskutočnil v Európe.

LONDÝN. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini chce presvedčiť vedenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), aby sa svetový šampionát v roku 2018 uskutočnil na starom kontinente. "Mojou úlohou je apelovať na vedenie FIFA, aby pridelila organizáciu majstrovstiev sveta v roku 2018 niektorému európskemu štátu," uviedol bývalý vynikajúci francúzsky futbalista M. Platini.

Podľa najnovších pravidiel vedúcej organizácie svetového futbalu môže kandidovať na usporiadanie svetového finálového turnaja ktorákoľvek krajina. Jedinou podmienkou je, aby nebola z kontinentu, ktorý hostí jeden z dvoch predchádzajúcich šampionátov. O dejisku podujatí v rokoch 2018 a 2022 sa rozhodne v decembri 2010. Najsilnejšími európskymi kandidátmi, ktorí sa snažia získať právo privítať najlepších futbalistov sveta v jednom z týchto dvoch termínov, sú Rusko a Anglicko. Platini tiež nevylúčil možnosť, že Európa vyberie jediného kandidáta, s ktorým sa bude usilovať uspieť medzi ďalšími uchádzačmi.

"Ak sa Medzinárodná futbalová federácia rozhodne, že šampionát sa uskutoční v Európe, nebudeme mať žiadny problém. Najprv však musíme poznať stanovisko FIFA," uviedol 53-ročný niekdajší ofenzívny stredopoliar Michel Platini a dodal: "Ak sa tak nestane, budeme hľadať ďalšie možnosti a alternatívy."

Nachádzate sa tu:
Domov