Platini: "Bolo by absurdné stopnúť duel za vypískanie hymny"

SITA|17. okt 2008 o 14:23

Podľa prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho by bolo absurdné, ak by sa v prípade vypískania národnej hymny niektorého zo súpera napokon zápas neuskutočnil.

PARÍŽ. "Ak by sme zastavili duel v takomto prípade, museli by sme to potom urobiť aj vtedy, ak fanúšikovia pokrikujú na hráčov a vysmievajú sa z nich. A prečo nie postaviť policajného príslušníka za každého priaznivca na tribúne?" reagoval šéf futbalu na starom kontinente na krok francúzskych štátnikov pre Le Monde a ďalej pokračoval: "Myslím si, že by bolo lepšie vzdelávať fanúšikov, pretože v niektorých krajinách ešte nikdy diváci hymnu nevypískali."

Francúzska ministerka športu Roselyne Bachelotová v stredu po stretnutí s prezidentom Nicolasom Sarkozym vyhlásila, že v prípade pískania počas národnej hymny pred úvodným výkopom futbalového stretnutia by malo byť meranie síl okamžite ukončené. Jej vyhlásenie bolo odpoveďou na správanie fanúšikov pred utorňajším víťazným duelom Francúzov s Tuniskom (3:1) v Paríži.

Štátny tajomník francúzskeho ministerstva športu Bernard Laporte dokonca navrhol, aby Francúzsko viac nehralo priateľské zápasy s Alžírskom a Marokom, pretože aj pred zápasmi s týmito krajinami sa odohrali podobné incidenty.

Nachádzate sa tu:
Domov