Spravil to už v Madride aj v Londýne. Mourinho rozkladá kabínu ďalšieho tímu

Aymeric Laporte strieľa svoj prvý gól v Premier League, ktorým vyrovnal na 1:1.
Aymeric Laporte strieľa svoj prvý gól v Premier League, ktorým vyrovnal na 1:1. (Autor: SITTA/AP)
DIGI Sport, Branko Cap|28. aug 2018 o 13:33

Čo sa udialo a udeje v Anglicku?

BRATISLAVA. Ešte nikdy José Mourinho neprehral úvodné dva duely z troch, ešte nikdy doma neprehral rozdielom triedy 0:3.

Zlá nálada v kabíne sa preniesla už aj na trávnik.

Mourinho opäť rozložil kabínu

Zápas kola dokonalo odhalil morálny a herný rozklad Manchestru United v kontraste s cieľavedomým tímom Tottenhamu, ktorého hráči nabehali o takmer desať kilometrov viac ako domáci tím.

Tottenham v lete stanovil prestupový rekord, pretože na prekvapenie všetkých nekúpil žiadnu posilu. A hneď ho mnohí odpísali.

Plán priamych prenosov z PL:

  • všetky zápasy vysiela stanica DIGI Sport 4
<>

SOBOTA - 1. SEPTEMBER:

<>
  • 13:30 Leicester – Liverpool
  • 18:30 Manchester City – Newcastle
  • 20:30 West Ham – Wolverhampton (záznam)
  • 22:30 Chelsea – Bournemouth (záznam)
<>

NEDEĽA - 2. SEPTEMBER:

<>
  • 14:30 Cardiff – Arsenal
  • 17:00 Watford – Tottenham

Manchester United pod vedením Mourinha minul už viac ako 400 miliónov libier, napriek tomu je portugalský kouč nespokojný a pýta viac. Dokonalý paradox.

Pondelková dohrávka to ukázala jasne. Mourinho rozložil kabínu Realu Madrid, londýnskej Chelsea a teraz aj Manchestru United.

Príjemným prekvapením je Watford

Vincent Kompany ako prvý Belgičan odohral v Premier League 250 zápasov, ale favorizovaný Manchester City šokujúco stratil body u nováčika z Wolverhamptonu.

Tréner Nuno Espirito Santo postupne vytvára zo štadióna Molineux nedobytnú pevnosť. Hráči Wolverhamptonu uhrali remízu s Evertonom i Manchestrom City a celkovo doma prehrali z 28 zápasov iba dva.

K trojici favoritov s plným bodovým ziskom sa prekvapujúco zaradil aj Watford, takže práve jeho domáci duel proti Tottenhamu v nedeľu popoludní od 17:00 na DIGI Sport 4 bude jedným z ťahákov víkendu.

Hráči Watfordu sa radujú po jednom z gólov.
Hráči Watfordu sa radujú po jednom z gólov. (Autor: TASR/AP)

Defenzíva Liverpoolu stojí na Van Dijkovi

Liverpool valcuje súperov a ako jediný ešte neinkasoval. Brankár Allison sa prezentoval viacerými skvelými zákrokmi proti Brightonu a štatistika obrany po príchode Virgila van Dijka je pozoruhodná.

Od jeho januárového debutu si Liverpoolčania udržali v osemnástich zápasoch až jedenásťkrát čisté konto. Ak sa naplno rozbehne ofenzívne trio Roberto Firmino - Mohamed Salah - Sadio Mané, fanúšikov čaká vzrušujúca sezóna.

Cez víkend ponúkne DIGI Sport aj tradičné glasgowské derby medzi Celticom a Rangers. Duel budete môcť sledovať naživo od 13:00 na DIGI Sport 1.

Hráč kola: Lucas Moura (Tottenham)

Najlepší strelec Tottenhamu počas prípravného obdobia pomohol tímu k prvému víťazstvu na štadióne Old Trafford od roku 2014 nielen výborným výkonom, ale aj dvoma gólmi. To hovorí za všetko.

Gól kola: Jose Holebas (Watford FC)

Bývalý grécky reprezentant patrí medzi sviatočných strelcov. A keďže ide o obrancu, góly sa od neho ani neočakávajú.

V súboji proti Crystal Palace však zaskočil nielen brankára hostí, ale zrejme aj svojich spoluhráčov. V Premier League sa presadil po takmer dvoch rokoch.

Moment kola: Najvyšší čas zaviesť VAR?

Manchester City stratil prvé body v tejto sezóne. Po remíze s nováčikom z Wolverhamptonu najviac rezonovala prvá gólová situácia.

Willy Boly sa tešil z premiérového presného zásahu v Premier League, ale jeho gól padol po evidentnom ofsajde a najmä po hre rukou.

Najvyšší čas, aby sa vedenie Premier League začalo zaoberať možnosťou používania systému VAR v praxi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Spravil to už v Madride aj v Londýne. Mourinho rozkladá kabínu ďalšieho tímu