Čavrič si pamätá hladký postup, odvtedy sa však Pjunik zmenil

Alexandar Čavrič.
Alexandar Čavrič. (Autor: TASR)
SITA|14. sep 2022 o 10:40

Slovan čaká zápas na pôde arménskeho klubu.

BRATISLAVA. Na futbalistov slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok druhé vystúpenie v skupinovej časti Konferenčnej ligy 2022/2023.

„Belasí“ sa v rámci H-skupiny predstavia na trávniku arménskeho klubu Pjunik Jerevan. Duel má výkop o 18.45 h SELČ, vysiela ho RTVS.

Bratislavčania pri vstupe do skupinovej fázy minulý týždeň doma iba remizovali s litovským Žalgirisom Vilnius (0:0), a tak si uvedomujú, že stratené body bude potrebné dohnať inde - ideálne už v najbližšom stretnutí na Kaukaze.

„Verím, že teraz sa nám podarí skórovať, čím by sme mohli zápas viac uchopiť do svojich rúk. Čaká nás dôležitý duel z pohľadu vývoja skupiny.

Chceme dohnať body, ktoré sme na úvod nedokázali získať doma,“ poznamenal na klubovom webe krídelník Slovana Aleksandar Čavrič.

Srbský legionár patrí spoločne s Ibrahimom Rabiuom k pamätníkom predchádzajúcej konfrontácie s Pjunikom v pohárovej Európe.

V 1. predkole Európskej ligy 2017/2018 Slovan najprv zvíťazil u súpera 4:1 a v odvete si s protivníkom poradil výsledkom 5:0. Čavrič by podobný vývoj privítal, no uvedomuje si, že vtedajší Pjunik sa so súčasným nedá porovnávať.

„V roku 2017 sme nemali také silné mužstvo ako dnes, no medzi nami a Pjunikom tam bol viditeľný výrazný kvalitatívny rozdiel. Bez problémov sme postúpili po dvoch vysokých víťazstvách.

Aj teraz chceme v Jerevane vyhrať, no myslím si, že Pjunik odvtedy urobil významný progres. Kým pred piatimi rokmi mali veľmi mladý tím zložený prakticky len z domácich hráčov, teraz majú aj zahraničných futbalistov a sú skúsenejší,“ dodal 28-ročný rodák z Vukovaru.

Alexandar Čavrič v zápase proti FK Žalgiris Vilnius.
Alexandar Čavrič v zápase proti FK Žalgiris Vilnius. (Autor: TASR)

Podľa Čavriča čaká na Slovan náročný duel.

„Pjunik má dobré mužstvo. Musia niečo vedieť, keď sa dostali až do skupiny. V Bazileji, navyše, vôbec nehrali zle. Ak si niekto myslí, že tam teraz pôjdeme po ľahké víťazstvo ako v roku 2017, tak je na omyle.

Aj pred Žalgirisom si mnohí mysleli, že to bude jasná záležitosť,“ zakončil Čavrič, ktorý má v pohárovej Európe v drese Slovana na konte tri presné zásahy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Čavrič si pamätá hladký postup, odvtedy sa však Pjunik zmenil