Pištej nevyužil priaznivý žreb, Keinath bez šance

SITA|4. apr 2008 o 14:12

NANTES 4. apríla (SITA) - Slovenským reprezentantom sa na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) nedarilo v I. fáze vyraďovacej časti. Ľubomír ...

NANTES 4. apríla (SITA) - Slovenským reprezentantom sa na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie stolných tenistov vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) nedarilo v I. fáze vyraďovacej časti. Ľubomír Pištej i Thomas Keinath neuspeli už hneď v úvodných dueloch. Dvadsaťštyriročný Pištej (107. v rebríčku ITTF) podľahol v 1. kole Q-skupiny Marcosovi Freitasovi z Portugalska (132.) 2:4 na sety. Rodák z Prešova síce vyrovnal z 0:2 na 2:2, ale potom sa v koncovkách piateho a šiesteho dejstva opäť presadil onedlho 20-ročný rodák z Funchalu. Úradujúci majster SR Thomas Keinath (94.) prehral v 1. kole R-skupiny so skúseným Francúzom Damienom Eloiom (41.) hladko 0:4. "Pištej po trochu rozpačitom začiatku vyrovnal na 2:2. Chlieb sa lámal v šiestom sete, keď mal dva či tri setbaly. Ak by jeden z nich využil, v rozhodujúcom dejstve by boli šance opäť vyrovnané. Freitas je ľavák a v jeho úderoch z forhendu bolo veľa bočnej rotácie, čo Ľubovi dosť vadilo. Portugalčan mu to hral do bekhendu a on z toho nevedel bodovať. Škoda, lebo mal relatívne priaznivý žreb. Keinath prehral po jednoznačnom priebehu. Eloia som videl hrať už na viacerých vrcholných podujatiach, ale musím povedať, že dnes podal excelentný výkon a nedal Thomasovi šancu. Nič sa však nedeje, budeme skúšať ďalej," uviedol pre agentúru SITA tréner mužov SR Jarolím Miko.

Obaja Slováci ešte budú mať v Nantes šancu vybojovať si miestenku do Pekingu. Už v sobotu sa za účasti 28 hráčov, ktorí neuspeli v piatkovej vyraďovacej časti, začne II. fáza play off o ďalšie štyri miestenky. Svojich súperov spoznajú na piatkovom večernom žrebe.

Kvarteto Peter Šereda, Eva Ódorová, Lenka Kmotorková a Barbora Balážová skončilo svoje účinkovanie na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie už v základnej skupine.


Piatkové výsledky slovenských stolných tenistov na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):


MUŽI

I. fáza play off - Q-skupina - 1. kolo (štvrťfinále):

Ľubomír Pištej (SR) - Marcos Freitas (Portug.) 2:4 (-7, -12, 8, 8, -9, -12)


I. fáza play off - R-skupina - 1. kolo (štvrťfinále):

Thomas Keinath (SR) - Damien Eloi (Fr.) 0:4 (-4, -4, -8, -7)


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pištej nevyužil priaznivý žreb, Keinath bez šance