Vlhová v piatok nechce riskovať. Do niektorých bránok pôjdu lyžiarky naslepo

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|15. dec 2022 o 13:23 (aktualizované 15. dec 2022 o 18:26)

Zjazd v St. Moritzi je technicky veľmi náročný.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová by sa mala predstaviť v rýchlostných disciplínach prvýkrát od marca tohto roka. V piatok však ešte určite nepôjde.

Naposledy súťažila vo finále Svetového pohára v Courcheveli, kde obsadila v zjazde 16. a v super-G 17. miesto. Zjazd vtedy vyhrala Mikaela Shiffrinová a výrazne sa priblížila k veľkému krištáľovému glóbusu. 

Elitné pretekárky sa pred vianočnou prestávkou stretnú vo švajčiarskom stredisku St. Moritz, kde sa ženy vydajú na trať na zjazdovke Corviglia po päťročnej prestávke.

Trať nepozná

Petra Vlhová tu v minulosti štartovala iba v technických disciplínach.

Program pretekov v St. Moritzi:

Piatok 16. decembra

10:30 - zjazd

Sobota 17. decembra

10:30 - zjazd

Nedeľa 28. decembra

11:30 - super-G

V roku 2017 získala na majstrovstvách sveta striebornú medailu v tímovej súťaži spolu s Veronikou Velez-Zuzulovou, Matejom Falatom a Andreasom Žampom.

Na tom istom šampionáte skončila ôsma v obrovskom slalome a štvrtá v slalome, keď ju od bronzu delilo 14 stotín sekundy.

V St. Moritzi jazdila aj paralelné slalomy. Pred štyrmi rokmi skončila druhá a pred troma rokmi zvíťazila, vďaka čomu získala malý glóbus v paralelných disciplínach.

Trať zjazdu si ešte v pretekoch nevyskúšala. Mala to v pláne pred dvoma rokmi, ale v stredisku napadlo príliš veľa snehu a preteky museli preložiť. 

Cez víkend ju čaká premiéra. „V St. Moritzi to bude ako keby tréning, rýchlostné disciplíny sú voľnejšie ako technické. Budeme teraz trénovať ´speedy´, ale potom zasa nabehneme na obrák a slalom a dobre sa pripravíme na koniec decembra a január," uviedla Vlhová po pretekoch v Sestriere. 

Potrebuje istotu na trati

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová v piatok nechce riskovať. Do niektorých bránok pôjdu lyžiarky naslepo