Vlhovú čaká hviezdna sezóna. Shiffrinovú zdolá v priamom súboji

Petra Vlhová na ilustračnej fotografii.
Petra Vlhová na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|13. mar 2020 o 19:20

Slovenka sa môže dostať na vrchol.

BRATISLAVA. Na začiatku sezóny ju mnohí odpisovali. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nevydarený štart prekonala a tvrdou prácou sa opäť dostala medzi najlepšie.

Na konci ročníka dokonca bojovala o štyri glóbusy – veľký a tri malé. V celkovom hodnotení Svetového pohára napokon skončila tretia.

V porovnaní s vlaňajškom klesla v boji o veľký glóbus o jedno miesto. Naopak, prvýkrát v kariére získala dva malé glóbusy za klasický a paralelný slalom.

V hodnotení obrovského slalomu skončila druhá.

„Mohla získať viac glóbusov, ale nemusela mať ani jeden. Dôležité je, že Petra videla, čo všetko musí urobiť preto, aby mohla bojovať o veľký glóbus,“ načrtla bývalá lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová.

Môže zažiť hviezdnu sezónu

V budúcej sezóne sú majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo, kde Vlhová bude obhajovať tri medaily z minuloročného šampionátu v Aare - zlatú z obrovského slalomu, striebornú z kombinácie a bronzovú zo slalomu.

„Cieľom je získať aspoň jednu medailu. A potom sa chceme zamerať na veľký glóbus. Vieme, že Petra jej pripravená na všetko – ísť za medailami aj glóbusmi,“ tvrdí jej taliansky tréner Livio Magoni.

Slovenská lyžiarka pod jeho vedením robí postupné kroky, aby sa dostala na samotný vrchol.

A v budúcej sezóne sa jej to pravdepodobne podarí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovú čaká hviezdna sezóna. Shiffrinovú zdolá v priamom súboji