Vlhová stále nepovedala meno nového trénera. Netreba hovoriť viac, vravela

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: SITA)
Marian Szucs|22. apr 2021 o 14:40

Liptáčka už opäť trénuje na lyžiach.

BANSKÁ BYSTRICA. Petra Vlhová stále nevie, kto bude jej novým trénerom.

Meno nástupcu Livia Magoniho, ktorý v jej tíme nedávno skončil, slovenská lyžiarka neoznámila ani vo štvrtok na tlačovej konferencii na pôde Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, ktoré ju zamestnáva.

„Stále sa to rieši. Dozviete sa v pravý čas, ako sme sa rozhodli. A takto by som to uzavrela,“ reagovala Vlhová na otázku smerujúcu k menu nového trénera.

Netreba hovoriť viac

V rovnakom duchu sa vyjadrila aj o niekoľko minút neskôr, keď prišla reč na zloženie jej tímu znova.

„Vyjadrila som sa. Dozviete sa všetko. Myslím, že nie je potrebné viac hovoriť. Dozviete sa v pravý čas,“ odvetila Vlhová ráznejšie.

„Samozrejme, nebudeme to naťahovať dva mesiace, lebo aj my to potrebujeme uzatvoriť. Vyjadríme sa a všetci budú vedieť, ako budeme pokračovať, s kým, aký bude náš tím,“ doplnila.

Magoni mal s Vlhovej tímom zmluvu ešte na nasledujúcu sezónu, napokon však skončil už teraz.

Jeho nástupcom by mohol byť Švajčiar Mauro Pini, ktorý v minulosti viedol aj Slovinku Tinu Mazeovú či Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

„Rokovali sme s Pinim, ale ešte sme sa nedohodli. V hre sú okrem neho ďalší traja tréneri," hovoril minulý týždeň šéf tímu a lyžiarkin otec Igor Vlha pre Sportnet.

Už opäť lyžuje

Podľa talianskych médií Vlhovci rokovali aj s trénerom Paolom Deflorianom, ktorý bol súčasťou realizačného tímu pri talianskej reprezentácii.

K dohode však neprišlo, Talian podľa tamojších médií ponuku odmietol.

Vlhová vo štvrtok uviedla, že už začala s prípravou na novú sezónu, ktorej súčasťou sú aj lyžiarske tréningy v Jasnej i kondičné tréningy.

„Snažím sa využiť, kým je v Jasnej sneh. Začala som zľahka, ale je dôležité byť na lyžiach,“ vysvetlila.

„Keby som mohla, mala by som voľno aj dva mesiace, ale nie je na to priestor. Musím sa už pripravovať. Oddychovať budem, keď skončím kariéru,“ dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová stále nepovedala meno nového trénera. Netreba hovoriť viac, vravela