Zlomenina, operácia, víťazstvo. Čo stihol taliansky nezmar za 24 hodín?

Sofia Goggiová vyhrala zjazd v St. Moritzi aj so zlomenými prstami.
Sofia Goggiová vyhrala zjazd v St. Moritzi aj so zlomenými prstami. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|17. dec 2022 o 14:35

Vlhová chcela ísť zjazd vo Švajčiarsku tréningovo.

ST. MORITZ, BRATISLAVA. „Zjazd v St. Moritzi je veľmi prísny,“ povedala bývalá lyžiarka a dnes expertka pre JOJ Šport Jana Wolnerová. 

Petra Vlhová to pocítila hneď po treťom medzičase.

„Petra bola nízko v oblúku a nezmestila sa do brány. V predchádzajúcej bráne skočila neskôr a bolo by veľké riziko, aby sa dostala späť. Takisto tam bola terénna nerovnosť,“ opísala situáciu expertka. 

Slovenská lyžiarka sa predstavila v prvom zjazde sezóny a nedokončila vôbec prvé preteky v tejto disciplíne. Najlepšie sa dvakrát umiestnila na štvrtom mieste v ročníku, keď vyhrala celkové bodovanie. 

Znalosť trate bola kľúčová

Petra Vlhová sa na zjazdovke Corviglia predstavila prvýkrát. Dôležité bolo, aby si trať poriadne načítala. 

„Trať zjazdu a super-G vôbec nie je jednoduchá na prehliadku. Na zjazdovke je veľa bránok za horizontom, do ktorých lyžiarky nabiehajú naslepo, preto je prehliadka veľmi dôležitá,“ vysvetlila bývalá česká lyžiarka a expertka Klára Krížová. 

Slovenka sa s traťou zoznamovala v tréningoch. V prvom zašla 43. najrýchlejší čas, v druhom 51. V prvej jazde stratila na čelo 3,49 sekundy, v druhej 5,81 sekundy. 

Piatkový zjazd sa rozhodla vynechať. Počasie nebolo priaznivé, viditeľnosť sa zhoršila a tím olympijskej šampiónky nechcel riskovať. „Nebude vidieť ani pod nohy," vravel Vlhovej brat Boris pre RTVS. 

„Je dobré, že Vlhová v piatok neštartovala, pretože trať by išla prvýkrát a nemohla by ísť úplne po pamäti,“ zhodnotila Wolnerová. 

S rukavicou od boxera

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zlomenina, operácia, víťazstvo. Čo stihol taliansky nezmar za 24 hodín?