Vlhovej útok na pódium nevyšiel, Shiffrinová vyhrala napriek chybe

Petra  Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|16. feb 2023 o 14:25 (aktualizované 16. feb 2023 o 15:20)

Slovenka si oproti prvému kolu polepšila o dve pozície.

MS v zjazdovom lyžovaní 2023

Ženy - obrovský slalom:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

2:07,13 min

2.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,12 s

3.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,22 s

4.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,31 s

5.

Marta Bassinová

Taliansko

+ 0,80 s

6.

Mina Fuerst Holtmannová

Nórsko

+ 0,92 s

7.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,93 s 

32.

Rebeka Jančová

Slovensko

+ 6,76 s 

38.

Petra Hromcová

Slovensko

+ 12,99 s

MÉRIBEL. Petra Vlhová obsadila v obrovskom slalome na MS v zjazdovom lyžovaní 2023 vo francúzskom stredisku Méribel siedme miesto.

V porovnaní s úvodným kolom sa Slovenka posunula vpred o dve priečky, ale žiaden útok na medailové pozície sa v podaní 27-ročnej Vlhovej nekonal.

V druhom kole neurobila výrazné chyby, ale nemala potrebnú rýchlosť a napokon zajazdila desiaty najlepší čas. Od medaily ju delilo 71 stotín.

"Dnes to nevyšlo a to je celé, čo sa dá k tomu povedať. Druhé kolo som mala lepšie ako prvé, ale urobila som chyby a stratila som čas.

Na takejto trati je to potom ťažké dohnať. Nevyšlo to podľa predstáv, mrzí ma to, ale taký je šport,“ povedala Vlhová pri mikrofóne JOJ Šport.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR)

Ďalšie dve Slovenky sa umiestnili vo štvrtej desiatke. Rebeku Jančovú klasifikovali na 32. mieste s mankom 6,76 s a Petra Hromcová skončila na 38. priečke.

"Ťažko povedať, či som spokojná. Viem, že som robila chyby a viem, že tam boli aj dobré úseky," zhodnotila Jančová pre TASR svoju jazdu v 2. kole.

Z titulu majsterky sveta sa tešila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Druhá skončila Talianka Federica Brignoneová a z bronzového kovu sa teší Nórka Ragnhild Mowinckelová.

Fenomenálna americká lyžiarka si vybojovala celkovo siedmy titul svetovej šampiónky, prvý v obrovskom slalome. Predtým triumfovala v slalome v rokoch 2013, 2015, 2017 a 2019, v roku 2019 získala aj titul v super-G.

Pred dvoma rokmi v Cortine d´Ampezzo pridala zlato v alpskej kombinácii. Celkovo má z MS už 13 medailí rovnako ako Švédka Anja Pärsonová. Pred týždňom získala Shiffrinová na prebiehajúcom šampionáte striebro v super-G.

Mikaela Shiffrinová vyhrala obrovský slalom na MS 2023 pred Federicou Brignoneovou (vľavo) a Ragnhild Mowinckelovou.
Mikaela Shiffrinová vyhrala obrovský slalom na MS 2023 pred Federicou Brignoneovou (vľavo) a Ragnhild Mowinckelovou. (Autor: TASR)

"Bola som trochu nervózna na štarte, ale výsledok je neuveriteľný. Nebolo to jednoduché, domáci fanúšikovia fandili Tesse Worleyovej, ale aj tak im ďakujem za podporu," uviedla šampiónka v cieľových priestoroch.

Shiffrinová si neustála držala v zelených číslach, ale v závere sa nevyhla chybe. Dokázala ju však napraviť a napokon jej v cieli zostal malý náskok.

Domáca Worleyová toľko šťastia nemala. Po prvom kole bola druhá, v druhom si po celý udržiavala náskok, ale po chybe tesne pred cieľom preteky nedokončila.

Obhajkyňa titulu spred dvoch rokov v "obráku" Lara Gutová Behramiová skončila na 4. mieste, na bronzový stupienok jej chýbalo deväť stotín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovej útok na pódium nevyšiel, Shiffrinová vyhrala napriek chybe