Vlhová na MS vynechá zjazd. Aké sú dôvody?

Petra Vlhová počas zjazdu vo švajčiarskej Crans Montane 21. januára 2021.
Petra Vlhová počas zjazdu vo švajčiarskej Crans Montane 21. januára 2021. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|4. feb 2021 o 15:05

Vlhová pôjde v piatich disciplínach.

BRATISLAVA. V pondelok 8. februára sa v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo odštartujú majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní.

V programe šampionátu je alpská kombinácia, super-G, zjazd, paralelný obrovský slalom, súťaž tímov, obrovský slalom a slalom.

Medzi najväčšie hviezdy by mala patriť aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá bude obhajovať tri medaily spred dvoch rokov, ktoré získala vo švédskom Aare. 

V Cortine by sa mala predstaviť v piatich individuálnych disciplínach – alpskej kombinácii, super-G, paralelnom obrovskom slalome, obrovskom slalome a na záver v slalome.

Ženský zjazd, ktorý sa uskutoční v sobotu 13. februára, však bude definitívne bez slovenskej lyžiarky. 

Už v správe, ktorú rozposlal médiám Slovenský olympijský a športový výbor, ktorý prihlasoval slovenských lyžiarov na šampionát, chýbala pri Vlhovej mene disciplína zjazd.

"Áno, zjazd nepôjdeme. Na majstrovstvách sveta sa nezbierajú body do celkového hodnotenia Svetového pohára a zjazdovka v Cortine patrí medzi náročnejšie. Navyše Petra tam nikdy nesúťažila," priznal pre Sportnet Vlhovej brat Boris.

Prvou disciplínou slovenskej lyžiarky bude v pondelok alpská kombinácia, ktorá na šampionáte bude pozostávať zo super-G a slalomu. A hneď v utorok by sa mala Vlhová predstaviť aj v super-G.

A následne bude mať liptovská rodáčka týždeň na prípravu technických disciplín, ktoré odštartujú 16. februára paralelným obrovským slalomom a pokračujú obrovským slalomom (18. februára) a slalomom (20. februára).

V tímovej súťaži Slovensko zrejme nebude štartovať. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová na MS vynechá zjazd. Aké sú dôvody?