Zuby boli nakrivo, utekala som k zubárovi, opisuje poranenie Vlhová

Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná.
Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná. (Autor: World Cup Jasná)
Miloslav Šebela|23. feb 2021 o 16:50

Dva dni sa pripravovala na trati Svetového pohára v Jasnej.

JASNÁ, BRATISLAVA. Keď lyžami krája oblúk medzi bránkami, počuť, ako sneh pod hranami vŕzga. Pomedzi to sa ozývajú údery bránok o chrániče. Pravidelný rytmus preruší výkrik lyžiarky, ale o nič vážne nejde.

„Mala najlepší čas,“ hlási o chvíľu do vysielačky po anglicky Boris Vlha trénerovi Liviovi Magonimu. Opisuje mu aj zmeny v postoji.

O malú chvíľu sedí Petra Vlhová na snežnom skútri, ktorý ju opäť ťahá na kopec. Čaká ju ďalšia tréningová jazda. 

Líderka Svetového pohára prišla po úspešnom vystúpení na svetovom šampionáte na pár dní na Slovensko. Čas však využila aj na prípravu. V Jasnej si vyskúšala trať, na ktorej sa o necelé dva týždne uskutočnia preteky Svetového pohára.

Na zuby musí mať chránič

V pondelok trénovala medzi bránkami obrovský slalom, v utorok slalom.

„Trénovalo sa mi dobre, aj keď to bolo dosť náročné. Včera trať poliali vodou. Bol to boj. Ale teším sa, že som si mohla vyskúšať kopec a trochu si potrénovať,“ vravela Vlhová v rozhovore pre organizačný výbor Svetového pohára v Jasnej.

Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná.
Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná. (Autor: World Cup Jasná)

Sportnet v pondelok informoval, že si práve počas tréningu poranila tvár a musela sa nechať ošetriť.

„Spadla som na vnútornú lyžu. To bolo ešte v pohode, ale šúchala som sa do ďalšej brány. Vystrela som ruky pred seba, a nimi som následne narazila do tváre a do zubov. Bolo tam trochu krvi, ale všetko je v poriadku,“ opisovala, ako sa zranila. Musela ísť aj k zubárovi.

„Zuby som mala trochu v inej pozícii, ale našťastie sú celé. Mám teraz chránič na zuby. Chvalabohu to dopadlo takto, mohlo sa to skončiť aj horšie,“ vravela.

Poranené miesta na tvári ju boleli aj na druhý deň.

„Bolelo to, ale neobmedzovalo ma to. Mala som dva dni na tréning a chcela som ich čo najviac využiť,“ vysvetľovala.

Na Jasnú sa teší

Hviezdy alpského lyžovania sa predstavia v Jasnej 6. a 7. marca. V sobotu je na programe obrovský slalom, v nedeľu slalom. Pre Vlhovú to bude špeciálne.

„Teším sa na to, pretože doma je doma. Ale teraz to ešte neriešim, lebo ma čakajú náročné zjazdy a super-G v Taliansku a momentálne som hlavou tam. Budem sa na to tešiť, aj keď ma mrzí, že to bude bez divákov. Myslím si, že teraz by prišlo ešte viac ľudí ako pred pár rokmi,“ reagovala.

V roku 2016, keď sa uskutočnili preteky Svetového pohára na Slovensku po dlhšej prestávke, prišlo na preteky povzbudzovať približne 17-tisíc fanúšikov. 

Už v utorok večer musela líderka Svetového pohára cestovať do Val di Fassa na ďalšie preteky.

„V stredu mám prvý tréning tam, vo štvrtok ďalší. Od piatka do nedele sú preteky a v nedeľu letím späť na Slovensko,“ opísala svoj najbližší program 25-ročná Liptáčka.

Sezóna je náročná, priznáva

V rýchlostných disciplínach nie je taká silná ako v technických, no v tejto sezóne sa už aj v super-G umiestnila na pódiu. Aj teraz má očakávania.  

„Tie mám vždy. Budem sa snažiť o maximálny výkon, aby som získala čo najviac bodov. Uvidíme ako to dopadne. V rýchlostných disciplínach sa cítim celkom fajn.“

Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná.
Petra Vlhová počas prípravy v stredisku Jasná. (Autor: World Cup Jasná)

Vlhová je stále v boji o titul najlepšej alpskej lyžiarky celej sezóny. V celkovom hodnotení Svetového pohára vedie pred Larou Gutovou-Behramiovou o 42 bodov.

Priznáva, že už cíti aj únavu.

„Táto sezóna je pre mňa náročná, pretože sa vždy musím preorientovať na novú disciplínu. Jazdím všetky disciplíny. Najhoršie je, že nemám čas na tréningy. Nie je priestor na trénovanie slalomu alebo obrovského slalomu, pretože ideme z pretekov na preteky. Ale vedeli sme, do čoho ideme. Budem bojovať do konca,“ dodala Vlhová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zuby boli nakrivo, utekala som k zubárovi, opisuje poranenie Vlhová