Slovenské lyžiarky bojujú o olympiádu, preteky v Česku vyhrala Afričanka

Slovenská lyžiarka Petra Hromcová v obrovskom slalome.
Slovenská lyžiarka Petra Hromcová v obrovskom slalome. (Autor: Archív Petry Hromcovej )
Sportnet|11. jan 2022 o 20:20 (aktualizované 11. jan 2022 o 20:23)

Petra Hromcová išla vydarené super-G aj obrovský slalom.

ŠPINDLERUV MLÝN. Slovenské lyžiarky Petra Hromcová a Rebeka Jančová dosiahli v pondelok a v utorok skvelé výsledky. Darilo sa im na národných šampionátoch Česka a Poľska.

V pondelok v super-G v českom Špindlerovom Mlyne skončila v prvých pretekoch Petra Hromcová druhá. Suverénne vyhrala exotická pretekárka Sabrina Simaderová z Kene. Slovenka stratila 1,75 sekundy.

V prvých pretekoch nedokončila Rebeka Jančová. Skvele si však vylepšila chuť v druhých, keď skončila piata. Hromcovej tentokrát tesne ušlo pódium a skončila štvrtá. Opäť zvíťazila Keňanka Simaderová.

"Môj nevlastný otec má v Hansbergu vlek, kde som sa od troch rokov učila lyžovať, takže nie som žiadny exot. Možno tak pre ľudí doma v Keni, ktorí nikdy sneh nevideli. Môj dedko napríklad hovorí, že to musí byť veľmi nebezpečné," hovorila Keňanka v roku 2017 pre iRozhlas.

Zaujímavosťou je, že tentokrát mala Hromcová omnoho menšiu stratu ako v prvej jazde, keď jej výsledok stačil na pódiu. Do cieľa prišla so stratou 0,86 s na víťazku.

Hromcovej sa darilo aj o deň neskôr v poľskej Szczawnici. V obrovskom slalome skončila druhá. Na víťaznú šestnásťročnú Hannu Ziebovú stratila 1,86 sekundy.

V prvej desiatke skončili aj ďalšie dve Slovenky. Zuzana Jakubcová obsadila šieste miesto a Karolína Frackowiak ôsme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Slovenské lyžiarky bojujú o olympiádu, preteky v Česku vyhrala Afričanka