Sagan pôsobí ako zbitý muž. Nie je ten, čo býval, vraví bývalý víťaz Tour

Peter Sagan na Tour de France 2020.
Peter Sagan na Tour de France 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. sep 2020 o 15:35

Zánický potvrdil, že Sagan má obavy.

BRATISLAVA. Peter Sagan po piatej etape na Tour de France prišiel o zelený dres lídra bodovacej súťaže. Vyzliekol ho z neho Ír Sam Bennett.

Tour je síce len v úvode, ale napriek tomu sa odborníci čoraz viac zamýšľajú nad tým, či po rokoch dominantnosti Sagana nemôže vyhrať bodovaciu súťaž už iný cyklista.

Sagan získal zelený dres na všetkých Tour od roku 2012 s výnimkou sezóny 2017, keď ho neoprávnene vylúčili z pretekov po incidente s Markom Cavendishom.

Wiggins: Sagan pôsobí dojmom zbitého muža

"Toto je prvýkrát za sedem rokov, keď to vyzerá tak, že Sagan môže mať konkurenciu v zelenej súťaži. Nevyzerá byť vo svojej koži. Roky bol dominantný, ale tentoraz to nie je ono. Určite nemôžeme podceňovať silného Bennetta," uviedol Bradley Wiggins pre Eurosport.

"Cyklistika je v dnešnej špecifickej dobe súťaživejšia a keď chcete byť najlepší, nemôžete podávať výkony pod svoju úroveň," pokračoval víťaz Tour de France z roku 2012 a dnes cyklistický expert.

Wiggins už počas štvrtej etapy tohtoročnej Tour viackrát poukázal na to, že Sagan má problémy.

"Každý deň pôsobí dojmom zbitého muža. Nevyzerá ako Sagan z minulosti, na ktorého sme boli zvyknutí. Boj o zelený dres bude ešte zaujímavý," vravel Wiggins.

Zánický: Sagan má obavy

Na slová päťnásobného olympijského víťaza, ktorý v kariére úspešne kombinoval cestnú aj dráhovú cyklistiku, zareagoval Saganov prvý tréner Peter Zánický.

"S Peťom si občas zavoláme. Sám si nie je celkom istý, ako zvládne túto trojtýždňovú záťaž. V našich rozhovoroch vyjadruje obavy z toho, či vôbec Tour dôjde až do Paríža. UCI má pre koronu naozaj prísne opatrenia. Dvaja ochorejú a celý tím ide preč. To je obrovské riziko," uviedol Zánický pre Nový čas.

"Môže sa nakaziť nejaký jazdec alebo masér. Vidina záveru v Paríži je preto pre neho veľmi vzdialená. Je z toho dosť rozpačitý,“ pokračoval.

Na adresu Sagana a jeho šprinérskych dojazdov, keď zatiaľ ani raz neprenikol do najlepšej trojky, dodal: "V šprintoch vidieť, že sú rýchlejší adepti na etapové víťazstvá. Nie je to to pravé orechové. Peter nemá takú rýchlosť ako po minulé roky. V špurtoch rozhodujú detaily. Teší ma, že stále používa hlavu a predvádza umnú jazdu. V niektorom zo šprintérskych dojazdov môže ešte tento rok vybojovať etapové víťazstvo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan pôsobí ako zbitý muž. Nie je ten, čo býval, vraví bývalý víťaz Tour