Predĺži Sagan úspešnú sériu? Ešte nikdy neodchádzal naprázdno

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|11. jún 2022 o 16:00

Trojnásobný majster sveta štartuje na pretekoch Okolo Švajčiarska.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan prežíva sezónu, ktorá nemá v jeho kariére obdobu. Dá sa povedať, že po prestupe do tímu TotalEnergies sa zatiaľ viac trápil so zdravotnými problémami, ako pretekal. 

V piatok sa po viac ako dvojmesačnej prestávke vrátil do súťažného kolotoča, keď premiérovo absolvoval švajčiarsku klasiku GP Kantons Aargau. Bol to iba jeho štrnásty pretekársky deň v tejto sezóne. 

Rovnaký počet ich o takomto čase mal aj v roku 2020, pričom menovateľ týchto skutočnosti je v princípe rovnaký.

Kým pandémia koronavírusu pred dvoma rokmi zrušila viaceré podujatia, tentoraz následky ochorenia covid-19 spôsobili Saganove ťažkosti.

Po absolvovaní množstva vyšetrení a napokon aj vysokohorského sústredenia v Utahu sa žilinský rodák opäť postaví na štart etapových pretekov, v ktorých histórii je už teraz zapísaný zlatými písmenami.

Bodovačku nevyhral len raz

Preteky Okolo Švajčiarska majú za sebou 84 ročníkov a doposiaľ sa len štyrom cyklistom podarilo získať dvojciferný počet etapových víťazstiev.

Nie je prekvapením, že sú medzi nimi traja legendárni Švajčiari - Ferdinand Kübler, Hugo Koblet a Fabian Cancellara (všetci majú po 11 triumfov, pozn.).

Ale na domácich pretekoch ich zatienil Peter Sagan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Predĺži Sagan úspešnú sériu? Ešte nikdy neodchádzal naprázdno